Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Průvodce feminismem pro muže stáhli: Autor opisoval od feministky!

 Průvodce feminismem pro muže stáhli, autor opisoval od feministky
Průvodce feminismem pro muže stáhli, autor opisoval od feministky  (Autor: archiv nakladatelství Textuel)
Autor: ČTK - 
27. června 2018
08:01

Pařížské nakladatelství kvůli plagiátorství stáhlo z prodeje Malého průvodce feminismem pro muže (Petit guide du féminisme pour les hommes). Autor knihy Jérémy Patinier prý opisoval od ultrafeministky Noémie Renardové, informoval server listu Le Figaro.

Kniha o 224 stranách vyšla v březnu v zavedeném nakladatelství Textuel. To jako cenu za kus uvedlo na svém webu 14,9 eura (384 Kč) a dílo popsalo jako "skutečně praktického průvodce... nakloněného dialogu". Web citoval i Patinierova slova "Pánové, feminismus je dobrý také pro nás!".

Renardová ale nedávno na twitteru upozornila, že novinář neoprávněně a bez uvedení zdroje opsal celé stránky jejích textů. Renardová publikuje na feministickém blogu Antisexisme.net a vydala knihu Skoncovat s kulturou znásilnění (En finir avec la culture du viol).

Na webu internetového prodejce Amazon kritizovalo Patinierovo dílo v zákaznických komentářích několik lidí, kteří hovoří o plagiátu a podfuku. "Opět pěkný příklad přivlastňování ženské práce muži," napsala jedna uživatelka.

Patinier vydal dříve několik dalších knih. Například v roce 2015 mu v nakladatelství Lulu vyšlo dílo 1000 věcí k vědění, když jste gay (1000 choses à savoir quand on est gay).

Zobrazit celou diskusi