Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Massive Attack, Tom Odell i David Byrne rozezní Prahu. Začíná Metronome Festival

Autor: red - 
20. června 2018
13:25

Praha se už v pátek stane arénou zahraničních hvězd. Na Výstavišti v pražských Holešovicích začíná Metronome Festival. Návštěvníkům zahrají například The Chemical Brothers, Massive Attack, Tom Odell, David Byrne, Sexy Dancers nebo Tata Bojs. Speciální tramvaj navíc propojí Metronome s United Islands of Prague.

Největší pražský open-air Metronome Festival Prague v prvních dvou ročnících přivezl Iggyho Popa, Stinga, Kasabian nebo Foals. A o hvězdy nebude nouze ani na letošním třetím ročníku. V pátek se na hlavní scéně návštěvníci mohou těšit na zpěváka Toma Odella a hned po něm také na ikony trip-hopu Massive Attack.

Na druhé největší ČT Park Stage vystoupí Prago Union, dojde na jedinečný comeback Sexy Dancers nebo vystoupení zakladatele The Velvet Underground Johna Calea.

The Chemical Brothers se vracejí po 11 letech

V sobotu se návštěvníci po 11 letech dočkají dalšího pražského vystoupení kultovních The Chemical Brothers nebo koncert Davida Byrna, zpěváka Talking Heads, který aktuálně sklízí nadšené recenze svého nového alba.

Ve stejném víkendu se odehrává také spřátelený festival United Islands of Prague, letos opět v Karlíně. Představí se na něm objevy hudební scény, ale také prověřená jména jako David Koller, Buty, Vypsaná Fixa nebo britší rockeři Arcane Roots.

Speciální tramvajová linka na United Islands

„Chceme, aby si lidé mohli užít oba dva festivaly a Prahu jako centrum hudby. Proto obě akce propojí speciální festivalová linka číslo 40, která bude jezdit z Karlína na Výstaviště a zpět. Snadno tak lze odpoledne stihnout třeba Buty a večer Davida Byrna,“ říká jeden z producentů festivalu David Gaydečka. Tramvaj číslo 40 bude v provozu v pátek i v sobotu vždy od 14.00 do 22.00

Pro návštěvníky Metronome Festivalu Prague, kteří přijedou svými auty, je připraven také parking zdarma v ulici Povltavská. Na stránkách www.metronomefestival.cz bude možné rezervovat parkovací místo a vytisknout lístek opravňující k parkingu. Organizátoři upozorňují, že parkovací místo bude mít omezenou kapacitu, a to 700 míst.

Tata Bojs oslaví třicátiny

Ochuzeni nebudou ani zájemci o českou scénu. Na Metronomu oslaví třicáté narozeniny kapela Tata Bojs, na Moon Stage si připravili celodenní program s hosty Umakart, Midi Lidi a Zrní, decibelmetrem, díky němuž posluchači ovlivní playlist koncertu nebo unikátní výtvarné řešení od fronmana skupiny Milana Caise.

Jediný koncertní comeback po dvaceti letech chystá i hudební skupina Sexy Dancers, v čele s Darou Rolins, Danem Bártou a Romanem Holým. S hosty se představí i Mydy Rabycad, v současnosti jedna z nejúspěšnějších tuzemských kapel v zahraničí. Na jednom pódiu se potkají se zpěvákem a rapperem J.A.R. Michaelem Viktoříkem a moderátory festivalu Tonyou Graves a Markem Taclíkem.

Fanoušci skupiny Th!s a herce a režiséra Vojty Kotka ocení autogramiádu, která se bude konat v pátek hned v prvních hodinách po otevření areálu. Dojde i na setkání s kapelami Umakart, Midi Lidi a dalšími.

Video  Producent Metronome Festivalu Prague Martin Voňka o novinkách letošního ročníku.  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Bezhotovostní náramky jako novinka

Novinkou letošního ročníku je bezhotovostní placení pomocí náramku s RFID čipem, které je využíváno na festivalech světového formátu jako TomorrowLand nebo Coachella.

Základní vstupenky jsou stále k dispozici v síti Ticketpro nebo na webu akce metronomefestival.cz. Ceník je následující:

  • 2 190 Kč stání / 2 dny dospělý
  • 1 190 Kč stání / 2 dny JUNIOR (12-18 let)
  • 2 990 Kč sezení / 2 dny dospělý
  • 1 390 Kč stání / 1 den dospělý
  • Děti do 11 let včetně a výšky 140 cm se mohou zúčastnit festivalu zdarma.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi