Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Magická noc v O2 areně s 2Cellos: Dvojice cellistů z Chorvatska učarovala Praze

Magická noc v O2 areně s 2Cellos: Dvojice cellistů z Chorvatska učarovala Praze.
Magická noc v O2 areně s 2Cellos: Dvojice cellistů z Chorvatska učarovala Praze.  (Autor: Profimedia)
Autor: Dagmar Čechová - 
15. června 2018
16:43

Instrumentální provedení známých skladeb i filmových hitů přitáhlo do pražské O2 areny tisíce lidí. Všichni si přišli poslechnout koncert dua 2Cellos, jejichž vystoupení slaví úspěch po celém světě. A nejinak tomu bylo i v případě Prahy.

Magický – tak by se jedním slovem dal popsat večer, který několik tisíc fanoušků zažilo ve čtvrtek v O2 areně v Praze. Od prvních tónů skladby Chariots of Fire od Vangelise až po ty úplně poslední ze With or Without You od U2 si diváci mohli užít absolutně nezapomenutelný zážitek.

Každou skladbu také po právu odměnili dlouhým potleskem. Když to cellisté v druhé polovině rozpálili, dočkali se i mnoha fanoušků tančících v uličkách mezi sedadly, ti přímo na ploše pod pódiem si koncert užívali ve stoje všichni. Kdo čekal komorní koncert instrumentální – a možná i dokonce vážné – hudby, se nedočkal. Luka Šulić a Stjepan Hauser předvedli show, za kterou by se nemusela stydět kdejaká rocková hvězda. 

Atmosféra v sále byla díky tomu absolutně skvělá – fanoušci jásali a tleskali, ačkoliv do zpěvu bez doprovodu se jim moc nechtělo. Téměř dvouhodinový koncert si viditelně užili i sami hudebníci, které v první polovině koncertu doprovodil Bohemian Orchestra Symphony Prague. 

V setlistu nechyběly hity jako Despacito, Highway to Hell nebo Back in Black. 2Cellos zahráli i známé skladby z filmů a seriálů, jako je Hra o trůny, Kmotr či Titanic. Hudebníci tak ukázali dokonalý průřez svou tvorbou, která po celém světě uchvátila miliony lidí.

Wow Prague, you were incredible tonight!!! 🔥🙏🇨🇿#2cellos

Příspěvek sdílený 2CELLOS (@2cellosofficial),Čen 14, 2018 v 1:20 PDT

Zobrazit celou diskusi