Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vychutnejte si jedinečné zážitky ze světa zvířat v novém Zoopisníku ředitele pražské zoo

Vychutnejte si jedinečné zážitky ze světa zvířat v novém Zoopisníku ředitele pražské zoo
Vychutnejte si jedinečné zážitky ze světa zvířat v novém Zoopisníku ředitele pražské zoo  (Autor: nakladatelství Grada)
29. května 2018
15:07

Sbírkou zápisků a fotek v knize Zoopisník sídílí ředitel pražské zoo Miroslav Bobek své zážitky se zvířaty v zajetí i divočině. Příručku plnou zajímavostí uvítají zejména milovníci přírody a zoologických zahrad.

Zoopisník ředitele Zoo Praha obsahuje přes sedmdesát kapitol, ve kterých vás autor seznámí s mnoha pozoruhodnými zvířaty a lidmi. Poznáte zákulisí pražské zoologické zahrady a seznámíte se s dobrodružným světem pouští a pralesů. Více i méně vážná témata, která autor podává neotřelou a odlehčenou formou, zakončují překvapivé pointy a poprvé je doplňují zcela unikátní fotografie.

Na otázky, které by vás možná ani nenapadly, odpovídá ve svých zápiscích ředitel pražské zoo. Víte, kudy cestují kvakoši? Jak to bylo s lanovkou v pražské zoo? Kdo založil muzeum bobků? Kdy se slaví Světový den luskounů? Jak se daří pražským koním Převalského v Mongolsku? Kolik má úhoř žeber? Který živočich je nejrychlejší? Kudy v Kamerunu jezdí Toulavý autobus? Jaké je zažít v pralese pohled do očí gorilího samce? Která zvířata jsou nejohroženější? Jak to bylo s narozením prvního slůněte v Zoo Praha? Která žába je velká jako lev? To všechno a mnohem víc se dozvíte, když si přečtete nový Zoopisník Miroslava Bobka.

Miroslav Bobek (*1967) vystudoval zoologii na Karlově univerzitě v Praze. V Českém rozhlase, kde pracoval téměř dvacet let, připravil mj. projekty Africká a Nová odysea, při kterých byla sledována migrace čápů černých, a „trochu jinou reality show“ Odhalení s gorilami. V roce 2010 se stal ředitelem Zoo Praha, kde se během jeho dosavadního působení podařila řada výjimečných odchovů a otevření nových expozic, např. Údolí slonů nebo Velemlokária. Prosadil rovněž letecké transporty koní Převalského do Mongolska, za něž od mongolského prezidenta obdržel medaili Přátelství. Zoopisník je čtvrtým výborem jeho sloupků, které týden, co týden píše již více než osm let.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi