Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Venom: Temnota pohltí Toma Hardyho v novém filmu z dílny Marvelu

Autor: Ivan D. Hladík - 
5. května 2018
09:00

Přisaje se na vás a nepustí. Pohltí každý kousek vaší mysli i těla, aby se stala ještě silnější. Účinky temné hmoty okusí i Tom Hardy, když se z něj stane Venom, jehož představují první záběry.

Anglický rodák Tom Hardy (40 let) se už letos stane další komiksovou postavou. Poté, co se před šesti lety objevil coby Bane, protivník legendárního Batmana ve filmu Temný rytíř povstal, přichází nyní jako nebezpečný a všehoschopný Venom. Zatímco svou první komiksovou rolí ztvárnil postavu vydavatelství DC, letos přechází pod konkurenční značku Marvel. A nejspíš bude oč stát. „Venom je jeden z nejzáhadnějších, nejrozporuplnějších a nejdrsnějších anti-hrdinů filmového světa značky Marvel,“ uvádí distributor, který film uvede do českých kin 4. října.

Podívejte se na první upoutávku filmu:

Video  Venom: Temnota pohltí Toma Hardyho v novém filmu z dílny Marvelu.  - Falcon
Video se připravuje ...

Venom je především postavou známou z komiksů o pavoučím teenagerovi Spider-Manovi. Není však samostatnou bytostí, ale černou hmotou, která ke své existenci potřebuje hostitele. Poté, co se na něj přisaje, znásobí jeho agresivitu a všechny temné stránky osobnosti. Jeho prvním hostitelem byl samotný Spider-Man (Peter Parker), dalším Eddie Brock ze stejného komiksu. Původně zejména záporný Venom se v grafických románech postupně postavil i na stranu dobra, je tak vnímán jako neutrální postava, podobně jako Deadpool. Jak se zdařil nový přírůstek do komiksového filmového světa, zjistíme už letos na podzim.

Venom

Akční / Sci-Fi / Thriller / Horor

Česká premiéra: 4. 10. 2018, Falcon

USA, 2018

Režie: Ruben Fleischer

Scénář: Kelly Marcel, Will Beall a další.

Kamera: Matthew Libatique

Hudba: Ludwig Göransson

Hrají: Tom Hardy, Michelle Williams, Tom Holland, Jenny Slate, Woody Harrelson, Riz Ahmed, Michelle Lee a další.

Zobrazit celou diskusi