Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Report: Yellow Mother****ing Claw předvedli v Praze, že to za mixáky umí

Yellow Claw to v Praze pořádně rozjeli.
Yellow Claw to v Praze pořádně rozjeli.  (Autor: Retro Music Hall)
Autor: shp - 
2. května 2018
17:00

Pondělí před 1. májem se stalo velkým party dnem. V pražském klubu Retro Music Hall vystoupili amsterodamští Yellow Claw. A i když asi nikdo znalý nečekal nic jiného, předvedlo toto hudebně nadané a rozmanité duo pořádnou melu. Hlasité výkřiky fanoušků Yellow Mother****ing Claw o tom jasně svědčily.

Do klubu jsme dorazili kolem půlnoci. Všechny přítomné zahříval svým house setem mladý DJ Patrick Junior. Když se pomalu blížil čas headlinerů akce, parket se zaplnil a přímo u stage bylo doslova narváno. Jakmile se za mixpultem objevili zakladatelé Barong Family labelu Jim Aasgier a Nizzle alias Yellow Claw, dočkali se přivítání jaksepatří.

Přítomná mládež výskala, křičela a ječela do doby, než začal první beat. Yellow Claw svůj set odpálili tvrdším trackem Yellow Claw & Juyen Sebulba – Do You Like Bass? Netrvalo dlouho a pařmeni začali rozjíždět moshpity. Do poga se přidali kluci i holky a řádilo se ostošest. Byla to mela, ale kdo skončil na zemi, byl vzápětí zvednut ostatními.

Yellow Claw se s tím vůbec nemazlili. I když je jejich sound převážně trap s prvky hardstylu, zahráli i early hardcore Marshall Masters ft. Da TMC ‎– Don't Touch That Stereo. Tenhle track bych na mainstream EDM party rozhodně nečekal. Zvolnění tempa pak posléze přišlo s melodickým future bassem Yellow Claw & San Holo – Old Days.

Na tenhle geniální kousek všichni mávali rukama nahoře hezky do melodie. Byli jsme všichni jedna parta. Na konci setu Yellow Claw opět přitvrdili a zrychlili BPM. Já se rozhodně bavil a podle výrazů lidí kolem jsem nebyl sám. Kdo neměl dost od Yellow Claw, mohl se později dorazit domácím supportem v podobě dua Matamar, big room house specialisty Tigiho nebo dua Chris Nine & MC Luke S.

Zobrazit celou diskusi