Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Report: The Chainsmokers ukázali, jak vypadá DJ set zmixovaný s koncertem. A maminky nechápaly

The Chainsmokers se v Praze předvedli v parádním světle.
The Chainsmokers se v Praze předvedli v parádním světle.  (Autor: Reprofoto Blesk - Lukáš Seaman)
Autor: shp - 
12. února 2018
22:40

The Chainsmokers jsou vskutku originální hudebníci. Jejich produkci lze totiž slyšet nejenom na party. Toto populární duo se totiž proslavilo líbivým electropopem, který se zavděčí masám. Jeho hity hrají proto hojně i rádia. Vystoupení amerického dua je však úplně jiná liga. Z poloviny jde totiž o trap, což je naprostá bomba. Tuhle odpalovou elektroniku přítomné maminky prostě nechápaly.

Do haly jsme se dostali krátce po osmé hodině, kdy se Tipsport Arénou rozezníval sound liquid funk dua Sigma. Velkou facku jsme hned dostali po příchodu. Zjištění, že se na party nenacházejí šatny, bylo bolestivé. Cože??? Party v únoru a bez šaten? To byla velká chyba. Přítomní pařmeni házeli bundy na zem, na sedačky, prostě všude, kde se dalo. Nikdo nechtěl tančit v zimní bundě.

Nebylo to poprvé, co jsme to samé v Tipsport areně zažili. Pamětníci si vybaví, že na Tiësta v roce 2007 jsme také museli tancovat v zimních bundách. Ale stejně, zamrzí to. Člověk si pak neužije akci tak, jak by měl. A ani u občerstvení nebyla hitparáda. Chyběl džus, cokoliv bez cukru, k dostání byl základ jako pivo, vodka rum a čus. Výběr prostě nebyl na party dostatečný. Naštěstí hudba stálo za to.

Rozjezd od Sigmy nás moc neroztančil, ale to nevadilo. Jakmile začali The Chainsmokers, začala pořádná party. Americké duo, které tvoří Alex Pall a Andrew Taggart, to rozjelo pořádně. Prvních 15 až 20 minut setu jeli nefalšovaný trap. Jelikož jsou The Chainsmokers známí svou mainstream tvorbou, bylo vtipné vidět přítomné maminky s dětmi, jak čekají popík a najedou jsou postaveny před řízný trap.

Poměr vystoupení byl ale namíchaný lépe než džus s vodkou. 50 % setu byl odpalový trap, zatímco zbytek vystoupení se nesl v duchu electropopu, future bassu, big room housu nebo moombahtonu. Byla to prostě trefná ukázka všech elektronický žánrů, jak se patří. A bylo to super. Bylo příjemné slyšet tracky jako Kernkraft 400 – Zombie Nation nebo trap klasika 4B x Aazar – Pop Dat. Když Andrew zpíval černošský hit Kendrick Lamar – Humble, který rázně přešel ve Skrillex remix, bylo to hodně překvapující. 

The Chainsmokers totiž ukázali, jak vypadá a zní kombinace DJ setu a živého koncertu. Společně s bubeníkem to rozjeli na maximum. Zazněly všechny jejich hitovky jako Sick Boy, Don’t Let Me Down (v mnoha verzích), Something Just Like This (za kterou stojí oni a britpop/britrock skupina Coldplay) nebo Closer. Show byla skvělá.

Dočkali jsme se pyra, konfet i pestrobarevných laserů. I přes několik neduhů jsme domů odcházeli spokojeni. A podle nás to samé zažili ostatní návštěvníci. Nakonec jsme se dočkali dosud nevydaného tracku a bylo to super. Fakt super. Jsme si jistí, že The Chainsmokers tu nebyli naposledy. Těšíme se, až se opět vrátí.

olda1000@... ( 13. února 2018 06:36 )

 Naprosto famózní koncert.Je jenom škoda,že v ČR není festival Edmania,který je každý rok v Trenčíně.Letos je tam Dimitri Vegas& Like Mike a to bude sakra pořádný masakr..

Zobrazit celou diskusi