Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hardstyle, trap i house pod jednou střechou. Prague Flash Festival opět sjednotí fandy EDM

Autor: shp - 
6. ledna 2018
21:30

Cílem Prague Flash Festivalu je sjednotit všechny fandy elektronické taneční hudby (anglicky electronic dance music – zkráceně EDM) pod jednou střechou. Akce se bude konat 2. března 2018 v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti. A kdo že to na ní letos vystoupí?

Cílem Prague Flash Festivalu je sjednotit všechny fandy elektronické taneční hudby (anglicky electronic dance music – zkráceně EDM) pod jednou střechou. Akce se bude konat 2. března 2018 v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti. A kdo že to na ní letos vystoupí?

Nervo

Headlinerem letošního ročníku není nikdo jiný než sesterské DJské duo z Austrálie. Dvojčata Miriam a Olivia Nervo se představí v převážně big room house setu plném vlastní produkce i dalších největších hitů současnosti. Nervo nejsou na hudební scéně žádnými nováčky. Sestry spolupracovaly i s popovými hvězdami jako Kylie Minogue nebo Britney Spears. Jejich tracky vyšly na nejznámějších elektronických labelech jako Monstercat, Ultra Music, Spinnin‘ Records nebo Armada. Nervo jsou stálicí mainstream EDM scény a v Praze to tyto sexy blondýnky, které se v minulosti živily jako modelky, potvrdí.

Brennan Heart

V roce 2002 založili Fabian Bohn známý jako Brennan Heart a Pieter Heijnen alias Thera legendární projekt Blademasterz, který druhý jmenovaný po čase opustil. Hity jako Masterblade a One Blade dodnes patří k tomu nejlepšímu, co hardstyle světu dal. Brennan Heart později na sólové dráze začal pokračovat v odkazu projektu a dál vzkvétal. Tracky jako Remember, Remember, Faith in Your DJ, Valen is s Rockstar (DJ Tool), Wake Up (s The Prophetem) a Loose Your Mind, který vyprodukoval s Wildstylezem, patří k tomu nejlepšímu z hardstylu vůbec. Brennan Heart nyní vlastní hudební label WE R Music, na kterém vydávají svou hudbu mnohé další hardstyle producenti jako Code Black, Sub Sonik nebo Toneshifterz.

Wildstylez & MC Villain

Hardstyle je v Česku čím dál tím populárnější, takže nemůže chybět ani na Prague Flash Festivalu. Vystoupí na něm euphoric hardstyle hvězda Wildstylez, pro niž půjde o českou premiéru. Autora legendárního hitu K.Y.H.U. (Keep Your Head Up) netřeba dlouze představovat. Kromě zmiňovaného tracku složil hned tři hymny pro svátek všech harder styles – DefQon.1 Festival (No Time To Waste, World of Madness a True Rebel Freedom). Zároveň je hrdým zástupce labelu Q-Dance Records. Fanoušci hardstylu mohou jásat, společně s ním totiž vystoupí jeho nerozlučný parťák MC Villian. Oba dva jsou zárukou hutné atmosféry na parketu.

Cesqeaux

Trap bude na Prague Flash Festivalu zastupovat čím dál tím slavnější Nizozemec Daniel Francesco Tuparia alias Cesqeaux (čtěte Sesko). Jde o stálici labelů Barong Family a Mad Decent, kterou zahraniční i domácí publikum moc dobře zná. Cesqeaux se stal po vystoupení na slavných festivalech jako Tomorrowland a Dance Valley velmi vyhledávaným umělcem. Spolupracoval se jmény jako Yellow Claw (legendární track Legends), Afrojack, David Guetta, Kayzo, Wiwek nebo San Holo. Těšit se můžete na trap set prokládaný futre bassem a jungle terrorem. Tento talentovaný hudebník se šíleným účesem je černým koněm festivalu.

Merk & Kremont

Italská dvojice Federico Mercuri a Giordano Cremona alias Merk & Kremont je proslulá svými gradující progressive house sety okořeněnými špetkou future a electro housu i dalšími žánry. Milánští rodáci vydali celou řadu hitů na labelu Spinnin' Records a mají za sebou spolupráci s legendárním Feddem Le Grandem na tracku Give me Some. V jejich diskografii se nacházejí remixy pro největší hvězdy EDM scény jako Steva Aokiho, Boba Sinclaira, Nickyho Romera nebo Aviciiho. Merk & Kremont nejsou pro české publikum nováčky a určitě o nich ještě často uslyšíme.

Jonas Aden

Norský future house DJ Jonas Engelschiøn Mjåset známý pod svým uměleckým jménem Jonas Aden o sobě dal vědět celému svět neoficiálními remixy hitů jako Major Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On, Tiësto & KSHMR feat. Vassy – Secrets a Yeah Yeah Yeahs vs A-Trak - Heads Will Roll. Ty raketově nastartovaly jeho kariéru. Od té doby vydává rodák z Osla na labelu Spinnin‘ Records jeden song za druhým. V Praze všem ukáže, proč právě on patří mezi nejžhavější future house jména současnosti a že je nejenom aktivním producentem, ale zároveň talentovaným DJem.

Support DJové: Chris Nine & Mc Luke S, High'n Bass a Bon Finix

Oficiální Facebook party 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi