Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jumanji: Vítejte v džungli - svaly Dwaynea Johnsona ve hře, kterou před 22 lety ovládl Williams

Fotografie
Jumanji: Vítejte v džungli • akční dobrodružství i v českých kinech od 21. 12. 2017 • trailer a film o filmu  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
21. prosince 2017
08:00

Kdo by si nepamatoval devadesátkový hit s Robinem Williamsem (†63) v hlavní roli?! Tentokrát přebírá otěže čtveřice současných hvězd v updatovaném dobrodružství, které má především pobavit.

Ve zbrusu novém dobrodružném filmu Jumanji: Vítejte v džungli můžeme od 21. prosince prožít novou podobu příběhu, který především efekty oslnil diváky v roce 1995. Tentokrát je do svérázného světa hry Jumanji vtažena čtveřice teenagerů. Když objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli, rozhodnou se ji vyzkoušet a rázem se ocitají v džungli, v níž se hra odehrává. Doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili – v podání Dwaynea Johnsona (45), Jacka Blacka (48), Kevina Harta (38) a Karen Gillen (30). Jenže Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát – ona si zahrává s vámi. Školáci se tak vydávají na nejnebezpečnější dobrodružství svých životů, možná však v Jumanji uvíznou navěky...

3846097:full:true:true

„Všichni původní film zbožňujeme a velice si ho vážíme – jsem odjakživa velkým fanouškem Robina Williamse a jeho výkonů a tenhle film pro mě a mou rodinu v té době znamenal hodně,“ říká Dwayne Johnson. Hodně však snímek znamenal i pro diváky fascinované novinkami 90. let. Startovní pozice snímku je o to těžší. Tvůrci se snažili na film podívat z jiné, pro současné diváky uchopitelnější perspektivy. Místo deskové hry si zahrajeme Jumanji na konzoli, do herního světa pronikají puberťáci (stejně jako v reálu) prostřednictvím avatarů, čili herních postav, které s jejich skutečným já mají málo společného.

Podívejte se na upoutávku a film o filmu:

Video  Jumanji: Vítejte v džungli • akční dobrodružství i v českých kinech od 21. 12. 2017 • trailer a film o filmu  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Nesmělý hubeňour Spencer (Alex Wolff, 20) se ohání bicepsy Dwaynea Johnsona, školní hvězda se sexy křivkami Bethany (Madison Iseman, 20) přibere pár kilo, změní pohlaví a zaroste ve své nové podobě vousy coby archeolog (Jack Black). Sexbombou se znalostí bojových umění se samozřejmě naopak stane jindy asexuální šprtka Martha (Morgan Turner, 18) a v totálního hňupa a prcka (Kevin Hart) se převtělí typický americký idol ze školního sportovního týmu Fridge (Ser'Darius Blain, 30).

„Spencer je nejúžasnější, nejnervóznější, nejroztomilejší, nejalergičtější a nejzábavnější postavou, jakou jsem kdy ztvárnil,“ míní Johnson. „Nikdy jsem neměl šanci zahrát si dospívajícího chlapce. Není to velký svalovec, je to zkrátka jen drobný Spencer, který se do mě převtělí. Snažím se chovat jako vystrašený, drobný šestnáctiletý kluk, a to byla nemalá výzva.“ Jinou výzvou, hlavně pro fanynky, je pak i účast oblíbené hvězdy, zpěváka Nicka Jonase (Alex, 25).

3846098:full:true:true

Mišmaš herních těl a jejich protipólů v reálném světě je jednou z věcí, na kterých scénář stojí. A tyhle scény slušně baví. O vtip jde především, ačkoliv řada fórků je dost předvídatelná. Pak je tu obrazová stránka, která odpovídá tomu, co jsme (coby znalci efektů třeba z Jurského parku) čekali. A samozřejmě akce, běhání, bitky - všechno to, co klasické skákačky v herních konzolích obsahují.

3846106:full:true:true

Dá se něco vytknout? Třeba zbytečně natahovaná délka, málo prostoru pro vychytané dialogy, nelogičnosti herních pravidel ve střetu s dějem a trochu ledabylost autorů, že z nápaditého potenciálu nevytřískali víc. Přesto se budete od 21. prosince i v českých kinech smát, budete žasnout nad naddimenzovanými zvířaty, necháte se strhnout alespoň na chvíli do víru hry Jumanji, jejíž starší sourozenec zůstává nepřekonán. Prostě takový ten film na příjemné zakončení zimní procházky městem.

Hodnocení: 65 %

Jumanji: Vítejte v džungli!

Dobrodružný / Rodinný / Akční / Komedie

Česká premiéra: 21. 12. 2017, Falcon

USA, 2017, 119 min

Režie: Jake Kasdan

Scénář: Chris McKenna, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Erik Sommers

Kamera: Gyula Pados

Hudba: Henry Jackman

Hrají: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart, Nick Jonas, Virginia Newcomb, Missi Pyle, Bobby Cannavale, Maribeth Monroe, Madison Iseman, Rhys Darby a další.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi