Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Divocí The Prodigy se vrací: Příští rok vystoupí na Rock for People

Autor: ČTK - 
13. prosince 2017
17:23

Na festival Rock for People v příštím roce přijedou britští The Prodigy. Na hradecké letiště se vrátí po šesti letech. Na rok 2018 chystají vydání Best of alba. "Je tak více než jisté, že na Rock for People nebudou chybět jejich největší hity v čele Firestarter, Smack My Bitch Up nebo Breathe," sdělila za pořadatele Lucie Čunderlíková. Rock for People bude od 4. do 6. července.

Spolu s Fatboy Slimem, Chemical Brothers a několika málo dalšími se The Prodigy počítají k zakladatelům elektronických stylů big beat, rave, techno či alternative dance. Stálou přízeň fanoušků si trojice, která se dala dohromady v roce 1990 v britském Braintree, získala a udržela energií i schopností implementovat do své hudby prvky hardcoru, punku a dalších stylů mimo rámec elektronické taneční hudby.

Jedna z nejúspěšnějších kapel posledních tří dekád vydala šest studiových alb, prodala kolem 30 milionů nosičů a má na kontě dlouhý seznam cen a nominací, včetně dvou na Grammy. Poprvé se na rozdíl od The Prodigy nejen na Rock for People, ale i v České republice představí Sick Puppies.

V Kalifornii usazená trojice s australskými kořeny je důkazem toho, že rock je univerzální a jeho sdělnost, energie a schopnost dostat fanoušky do varu nemá zeměpisné, genderové ani jiné hranice, uvádějí pořadatelé. The Prodigy a Sick Puppies doplní již dříve oznámení Skillet, In This Moment nebo Pop Evil, kteří se tuzemskému publiku také představí poprvé.

OFICIÁLNÍ FACEBOOK ROCK FOR PEOPLE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi