Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Při pátrání po Inkoustové stopě odhalí středověký detektiv i vraždu

Recenze: Středověký detektiv Hugh opět pátrá po vrahovi, unikátní román láká nadšence i laiky.
Recenze: Středověký detektiv Hugh opět pátrá po vrahovi, unikátní román láká nadšence i laiky.  (Autor: nakladatelství Knižní klub)
Autor: Dagmar Čechová - 
13. prosince 2017
14:22

Paměti Hugha de Singletona pokračují v již třetím díle zvaném Inkoustová stopa. Bailiff a lékař Hugh vyjíždí do Oxfordu, aby se ucházel o dívku svých snů, do cesty se mu ale postaví protivník i zapeklitý případ, který musí rozluštit. Další dávka středověké detektivky fanouškům učaruje.

Mel Starr v třetím pokračování příhod Hugha de Singletona sleduje případ ukradených knih mistra Wycliffa. Případ ale rozhodně nebude ani pro vychytralého Bailiffa ničím jednoduchým. Ke krádeži se ale brzy přidá i vražda a nakonec o život někdo usiluje i Hughovi. A jako by to nestačilo, svým dvořením krásné Kate si udělá celou řadu nepřátel...

Třetí pokračování detektivní série ze středověku se nese na podobné vlně jako ty předchozí. Příběh vyprávěný ústřední postavou postupně graduje a stává se čím dál tím víc napínavým.

Mel Starr opět dokazuje své znalosti historie včetně drobných detailů. Tentokrát autor příběh obohatil změnou prostředí a novými motivy včetně milostné zápletky. Celkově se tak kniha stává zajímavější než její předchůdkyně, protože poskytuje širší škálu témat.

Příběh má poměrně rychlý spád, autor nenudí čtenáře zbytečnými popisy, ale dokáže scény vykreslit tak, že je člověk schopen si je bez problémů představit. Jedinou vadou na kráse díla jsou patrně až stereotypní padouši. 


Mel Starr

Inkoustová stopa

nakladatelství Knižní klub, 2017

256 stran

Hodnocení: 90 %

Vánoční pohádky Vánoční pohádky | Blesk

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi