Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Five Finger Death Punch rozpálili Karlín: Zpěvák zabojoval s démony a vrátil se v lepší formě než kdy dřív

Five Finger Death Punch rozpálili Karlín: Zpěvák zabojoval s démony a vrátil se v lepší formě než kdy dřív.
Five Finger Death Punch rozpálili Karlín: Zpěvák zabojoval s démony a vrátil se v lepší formě než kdy dřív.  (Autor: Profimedia)
Autor: Dagmar Čechová - 
29. listopadu 2017
09:45

Nedělní pražský koncert kapel Of Mice and Men, In Flames a Five Finger Death Punch přilákal do Fora Karlín tisíce fanoušků. Našlápnuté setlisty tří kapel, energická hudba a skvělá atmosféra. Tvrdý rock prostě Češi milují.

Fronta před vyprodaným Forem Karlín se v neděli večer nedala přehlédnout. Ani mrazivé teploty ovšem neodradily přibližně tři tisíce fanoušků tvrdé hudby, kteří dorazili na koncert skupin Of Mice and Men, In Flames a Five Finger Death Punch (5FDP).

Právě první kapelu, Of Mice and Men, která vystupovala pouhých 30 minut, ovšem viděla přibližně polovina fanoušků. Otevření vstupu hodinu před vystoupením první kapely byla rozhodně chyba, která určitě ubrala na energičnosti davu před pódiem. Ačkoliv kapelu před rokem kvůli nemoci opustil zpěvák Austin Carlile, skupina funguje dál a i Praze dokázali, že jim to pořád šlape.

In Flames, kteří na pódiu strávili stejně dlouhou dobu jako hlavní tahoun celého koncertu 5FDP, už publikum rozdováděli mnohem víc. Našlapaná plocha sálu s kývajícíma se rukama s „rohy“ či poskakující skalní fans v předních řadách jsou důkazem, že švédský metal přivede do varu každého.

Bohužel dojem z odehraného koncertu kazilo špatné ozvučení první poloviny setu. Jak už tomu u rockových koncertů bývá, fanoušci i v zadní části sálu slyšeli spíše dunění bubnů než melodie kytar. Naštěstí zvukař techniku stihl poladit aspoň na druhou polovinu vystoupení.

Po rychlé úpravě techniky začali prakticky na čas hrát hlavní hvězdy večera 5FDP. Dlouhou dobu hrozilo, že kapela možná vystoupí s jiným zpěvákem. Frontman kapely Ivan Moody totiž bojuje s alkoholismem a nebylo by to poprvé, co by turné musel opustit, aby se vypořádal se svými démony.

Naštěstí se ale největší obavy nepotvrdily. Moody dorazil a dokonce byl – co se týká jeho hlasu a fyzičky – ve skvělé formě. Svůj set ovšem neodpálili největšími hity nebo těmi nejtvrdšími songy, a tak se publikum probudilo až po chvíli. I přesto bylo poznat, že právě na 5FDP čekala většina lidí v sále. Jak už mají ale Češi v povaze, našli se i tací, kteří se nacpali do předních řad, kde pak stáli nehybně jak solné sloupy.

Ivanovi ani ostatním členům kapely to ale nevadilo – vyprodaný sál zpíval texty jejich písní, poskakoval do rytmu a hrozil pěstmi, jak to má být. Fanoušci s rudým obtiskem ruky na obličeji se dokonce dostali na pódium, stejně jako malý chlapec, který s Ivanem zazpíval i část balady Wrong Side of Heaven.

Hodinu a čtvrt dlouhý set byl plný těch největších hitů, a fanoušci ocenili rychlé tvrdé skladby, stejně jako pomalé akustické písně. A pro jednou zážitek nekazilo ani špatné ozvučení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi