Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Legendární boty ze Sexu ve městě v Praze do 12. listopadu

26. října 2017
08:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

V Praze pomalu finišuje nejvýznamnější událost letošního módního podzimu. Radost by z ní jistě měla Carrie – dnes už legendární postava kultovního seriálu Sex ve městě, kterou ztvárnila herečka Sarah Jessica Parkerová. Její vášní přece byly boty, ale samozřejmě nikoli obyčejné střevíčky – jen ty pověstné od Manola. Myšlen je dnes nejproslulejší návrhář módní obuvi Manolo Blahnik.

Nejen díky oblíbenému seriálu, ale i díky jejich neobyčejné kráse by tyto boty od Manola Blahnika jistě chtěla na vlastní oči vidět nejenom každá fanynka Sexu ve městě, ale asi každá žena. Ženy milující módu přece musí milovat i Manolo Blahnika a jeho doslova umělecké výtvory.

Na Kampě

Pražané i návštěvníci hlavního města teď mají výjimečnou příležitost si originály bot od Manola prohlédnout přímo v Praze. Vděčí za to Museu Kampa, které na pražské Malé Straně provozuje Nadace Jana a Medy Mládkových. Úsilí tohoto muzea, které založila mecenáška Meda Mládková a nyní ho vede Jiří Pospíšil, zajistilo konání této ojedinělé výstavy právě v Praze. Vliv na to samozřejmě mohl mít i fakt, že proslulý návrhář Manolo Blahnik má české kořeny. Naše hlavní město je proto jedním z pouhých tří míst v Evropě, kde si exkluzivní střevíčky letos můžete pěkně z blízka prohlédnout.

Ojedinělá příležitost

Nádherné boty od Manola Blahnika jsou spíše uměleckými díly než obyčejnou obuví, a proto nepatří nikam jinam než do prostor významné pražské galerie. Už vernisáž této výstavy, na které se to jen blýskalo celebritami, naznačila, že, kdo nebyl na Manolovi, jako by nebyl. A potvrzuje to i návštěvnost. Výstava totiž doslova praská ve švech. „Už jsme dokonce museli i rozšířit každodenní otvírací dobu a každý pátek je muzeum otevřeno až do 20 hodin. Branami výstavy již prošlo přes 30 tisíc lidí,“ říká Jiří Pospíšil, předseda správní rady Musea Kampa – Nadace Jana a Medy Mládkových. Zřejmě nejznámější značku bot v módním světě si můžete na vlastní oči prohlédnout v Sovových mlýnech na pražské Kampě každý den, ale jen do 12. listopadu. „Pak už tato nádherná expozice poputuje do Madridu,“ vysvětluje Jiří Pospíšil. Není tedy na co čekat. Vydejte se rychle na Kampu!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi