Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Jeden plus jedna - romantická sázka na jistotu

Román Jeden plus jedna je v rámci žádru romantické literatury sázka na jistotu
Román Jeden plus jedna je v rámci žádru romantické literatury sázka na jistotu  (Autor: Ikar)
Autor: ljš - 
5. října 2017
13:26

Romantika, humor, smutek a každodenní starosti. Ani další román britské autorky Jojo Moyesové Jeden plus jedna rozhodně nezklame.

Starosti o peníze a dva puberťáci na krku! Život se se sedmadvacetiletou maminkou Jess Thomasovou zkrátka nemazlí. Manžel se na ni vykašlal, alimenty neposílá a vymlouvá se na deprese. Ty si ale Jess nemůže dovolit, i když by na ně měla nárok.

Poletuje mezi dvěma pracemi a domácností. Stará se o manželova 16letého syna Nickyho, kterého přijala za svého, a společnou dceru Tanzie, matematického génia. Ta má před sebou jedinečnou příležitost - nastoupit na prestižní školu, která znamená zářnou budoucnost. Jenže Jess nemá ani na školní uniformu...

Jenže pak přijde zvrat jako z pohádky... Jess v taxíku najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, k němuž chodí uklízet. Pro Eda jde bezesporu jen o pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…

Jeden plus jedna je v pořadí pátou knihou známé britské autorky, která u nás vyšla. A rozhodně v rámci žánru romantické literatury dostojí laťce, kterou nastavila těma předchozími. Pokud si chcete u knihy odpočinout, zasmutnit si, i se zasmát. Je tato kniha rozhodně správnou volbou.


Jeden plus jedna

Jojo Moyesová

nakladatelství Ikar, 2017

360 stran

Hodnocení: 80%

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi