Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Recenze: Projezte se ke zdraví – kniha, která boří mýty o potravinách

Kniha Projezte se ke zdraví vám pomůže zlepšit životní styl.
Kniha Projezte se ke zdraví vám pomůže zlepšit životní styl.  (Autor: Euromedia)
Autor: ljš - 
11. října 2017
14:11

Správné jídlo je ta nejlepší medicína! To je myšlenka, kterou razí kniha Floriana a Andrey Überallových. Pokud se už začínáte ztrácet v záplavě stravovacích trendů, pomůže vám kniha utřídit informace.

Manželé Überallovi ve své knize vysvětlují, jak rozeznat potravinovou intoleranci nebo alergii a objasňují nezdravé stravovací návyky. Především ale hned v úvodu boří zažité mýty o stravování. Mysleli jste si, že je kravské mléko zdravé a cholesterol smrtelně nebezpečný? Pak je na čase otevřít tuto knihu.

Autoři se opírají nejen o poznatky z oblasti biochemie a mikrobiologie, ale také o tibetskou medicínu a její učení o harmonii. Nenásilně tak snoubí západní a východní filozofii a přinášejí tak zcela nový pohled na řadu civilizačních chorob, jako je obezita, arterioskleróza nebo rakovina.

Co však na čtenáře může působit rušivě, jsou části věnované bylinným přípravkům, které Überallovi vyvíjejí a prodávají. Podnětná kniha pak sklouzává k podobě reklamního letáku, čemuž mohli autoři jistě zabránit odkazem na své stránky apod.


Projezte se ke zdraví

Florian a Andrea Überallovi

nakladatelství Euromedia, 2017

208 stran

Hodnocení: 80 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi