Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hrdinové a legendy fotbalu skórují i v unikátní knize plné osudových příběhů

Autor: Ivan D. Hladík - 
28. září 2017
12:00

Fotbalová sezóna se blíží svému konci, ale fanoušci kopané vůbec nemusejí smutnit. S podzimem totiž přichází výjimečný knižní titul plný zásadních postav, osudů a okamžiků, které nahlíží na jeden z nejoblíbenějších sportů z netradičního úhlu. 

Jak slibuje vydavatel, čtenáře čeká v tak trochu jiné knize o fotbale mimo jiné oslava morálních a etických vlastností vybraných osobností, které známe z fotbalových stadionů. Unikátní nejen komiksová kniha Hrdinové od vydavatelství Yinachi vzpomíná a oslavuje hrdinství zásadních legend tuzemské fotbalové historie. „Chtěl jsem udělat knížku o fotbale, která tu ještě nebyla. Knihu o našich fotbalových hrdinech, o vyjímečných postavách české kopané. Knížku nejen pro fandy,“ říká o Hrdinech Ondřej Fuczik, autor textu knihy a fotbalový fanoušek.

Panenka, Štáfek a Trojan představují knihu ve videu:

Video  Antonín Panenka, Jakub Štáfek a Ivan Trojan představují knihu Hrdinové.  - Yinachi
Video se připravuje ...

Ondřej Fuzcik, držitel ocenění Magnesia Litera a autork titulu Hrdinové, zábavnou formou vypráví o osudech slavných fotbalistů, kteří dobili svět. Řada okamžiků ožívá i díky poutavým komiksovým ilustracím Vojty Šedy. „Na fotbale mám rád jeho bezprostřednost a to, že mu rozumí všude na světě. Baví mě zpracovávat příběhy zajímavých osobností českého fotbalu z naší historie. A to vše současně pro několik generací,“ řekl ilustrátor. Kniha není výčtem nudných fakt, encyklopedických hesel a dat. Naopak doslova žije díky autentickým příběhům slavných fotbalistů. Nechybí trenér John Madden, který takříkajíc přivedl fotbal na území Čech, Karel Káďa Pešek, jenž reprezentoval Československo ve fotbale i v ledním hokeji či postavy jako František Plánička, Pepi Bican nebo Andrej Kvašňák.

Ani František Plánička v knize Hrdinové nebude chybět. Ani František Plánička v knize Hrdinové nebude chybět. | Yinachi

„Chci ukázat fotbal jako součást našeho života a naší historie. Protože právě takový ho miluji. Miluji to, že ho může hrát každý. Kdekoliv a kdykoliv. Já, moji kamarádi, jako mí fotbaloví hrdinové,“ dodává Ondřej Fuczik, který je sám zásadním fotbalovým fanouškem. Čtenář tak může už v listopadu, kdy se titul objeví v knihkupectvích, prožít další fotbalovou akci prostřednictvím jedenácti komiksových historek přímo od legend našeho fotbalu a další příběhy vyprávějící o třiceti vybraných výrazných fotbalistech, kteří se zapsali do historie.

Ondřej Fuzcik

Hrdinové

Vydavatel: Yinachi, 2017

Počet stran: 250

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi