Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Probuzení Simona Spiera je pro mladé, starší bude nudit

Probuzení Simona Spiera
Probuzení Simona Spiera  (Autor: yoli)
Autor: aba - 
21. září 2017
14:04

Kniha pro mládež Probuzení Simona Spiera popisuje cestu teenagera za objevením sebe sama. To přijde, když ho popostrčí e-mail, ve kterém ho neznámý vydírá jeho největším tajemstvím. 

Simon má jedno neobyčejné tajemství ve svém obyčejném životě teenagera. Je gay a nechce, aby se to ve škole vědělo. Posledních pár dní tráví slibnou konverzací s klukem z jejich školy, který vystupuje pod tajemnou přezdívkou Blue. 

O žádném jiném chlapci z jeho školy, který by byl gay jako on, ale Simon neví. A co hůř, křehké tajemství se ocitne v ohrožení, když se jednou zapomene odhlásit ze školního počítače a jeho konverzaci najde Martin, nerd, který se rozhodne Simona vydírat. Velice totiž stojí o seznámení s jeho kamarádkou Abby.

Probuzení Simona Spiera je kniha právem  zařazená do kategorie young adults, je totiž primárně pro mládež a pro ne tak zkušené čtenáře, kteří dávají důraz na děj spíš než na zpracování.

Místy je kniha jednoduchá a trochu předvídatelná, čehož si ale všimne jen pokročilejší čtenář. Pro určenou věkovou kategorii, tedy pro mládež, se jedná o zajímavý příběh, který nebude nudit mladší ročníky ani nábojem, ani slovníkem.


Becky Albertalli

Probuzení Simona Spiera

Nakladatelství Yoli, 2017

293 stran

Hodnocení: 75 %

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi