Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Inhumans: Nová podzimní seriálová událost se o diváky popere v kině

Fotografie
Nový komiksový seriál Inhumans láká diváky na svou kinopremiéru 2. září. • trailer  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
22. srpna 2017
16:15

Komiksoví hrdinové už dávno ovládají kina i televizní obrazovky. Rozpočty pro tyto seriály se rovnají těm filmovým, speciální efekty v nich jsou téměř dokonalé. Nejnovější série Inhumans z dílny Marvelu míří i do českých obýváků. První dva díly však uvidíte i na největším plátně Česka!

Tvůrci a distributoři seriálů to mají čím dál těžší. Pokaždé, když chtějí uvést nový příběh, musí vynaložit ještě více úsilí a hlavně ještě více peněz, aby jejich dílko bylo dokonalejší. Nebo překvapit jinou novinkou. To se teď podařilo u seriálu Inhumans, který v Česku uvidíme poprvé 2. září. Legendární komiks představuje superhrdinské společenství podobné oblíbeným X-Menům, Inhumans ale nejsou mutanti. Schopnosti získávají díky mlze zvané Terrigen.

3610135:full:true:true

Každý pak vládne něčím jiným – když například nemluvný král Black Bolt (Anson Mount, 44) vydá hlásku, pukají skály. Jeho zrzavá partnerka Medusa (Serinda Swan, 33) používá vlasy jako chapadla. A třeba Karnak (Ken Leung, 47) kromě bravurního ovládání umění boje dokáže vycítit slabiny ostatních.

Kromě těchto se v seriálu výrazně objeví i postava Maxima, kterou hraje Iwan Rheon (32), známý českým divákům ze Hry o trůny (2011 až dosud), kde ztvárnil Ramsaye Boltona. „Maximus je mladší, pragmatičtější bratr tajemného a tichého Blacka Bolta,“ přibližuje Rheon svou roli. „Musel hodně zvládnout jen proto, že je královým bratrem. V průběhu seriálu diváci zjistí, odkud pochází a co všechno se událo, než dostal označení ‚šílený‘. Je tím, kdo chce změnit svět,“ dodal herec.

Podívejte se na upoutávku seriálu Inhumans:

Video  Nový komiksový seriál Inhumans láká diváky na svou kinopremiéru 2. září. • trailer  - CinemaCity, INT
Video se připravuje ...

Seriál Inhumans od studia Marvel vypráví rozsáhlou ságu královské rodiny Inhumanů, jíž vládne záhadný král Black Bolt s tak silným hlasem, že jeho sebemenší šepot může zničit celé město. Královská rodina Inhumanů je rozdělena vojenským pučem. Stěží uniknou na Havaj a jejich překvapivé setkání s tamní bujnou přírodou a lidmi může zachránit nejen je, ale i samotnou Zemi.

3610130:full:true:true

Seriál je zfilmován zcela neobvyklým způsobem: první dvě epizody o 90 minutách byly kompletně natočeny na kamery ALEX IMAX 65 mm. Jedná se o revoluční 2D digitální kameru nové generace vyvinutou pro použití předními filmaři pracujícími s formátem IMAX. Jedinečná možnost shlédnout první dva díly seriálu Inhumans 2. a 3. září na velkém plátně čeká na příznivce žánru pouze v pražském kině IMAX.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi