Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Divné hlášky z knihkupectví pobaví i roztěkané čtenáře

Recenze: Divné hlášky z knihkupectví pobaví i roztěkané čtenáře.
Recenze: Divné hlášky z knihkupectví pobaví i roztěkané čtenáře.  (Autor: Albatros)
Autor: aba - 
3. července 2017
14:42

Všechny nás někdy pobavily hlášky lidí náhodně zaslechnuté v obchodě, u lékaře nebo v hromadné dopravě. A co teprve když někdo z těch, které slyšel v knihkupectví, udělá vtipnou knihu.

Kniha je rozdělená do tří oddílů – hlášky z knihkupectví v Edinburgu, z Ripping Varns, obchodu s knihami v Londýně, a divné hlášky z ostatních knihkupectví. A všechny oddíly stojí za to.

Pokud jste člověk, který má základní rozhled o literatuře, pak vás tyhle hlášky mnohdy pobaví na více úrovních. Z návštěvníků totiž někdy vypadnou vysloveně perly, když se například ptají, zdali si knihu nemohou jen ofotit, protože chtějí ušetřit.

Kniha je svým rozsahem velice nenáročná a obsahuje vysloveně pouze hlášky formou dialogů, takže se jedná o odpočinkové čtení pro všechny typy čtenářů – ty vášnivé i ty sváteční. Účelem knihy je hlavně pobavit a to plní na 100 %. 

Jediným nedostatkem knihy je špatné grafické zpracování, kdy někde během procesu tisku došlo k chybě a některé dialogy na sebe nenavazují, jak mají, což je velká škoda, protože to ničí čtenářský zážitek. 


Jen Campbellová

Divné hlášky z knihkupectví

114 stran

nakladatelství Albatros, 2017

Hodnocení: 80 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi