Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

OK? Ne, bylo to mega! Ookay to v Praze nehorázně rozjel

Autor hitu Thief Ookay vystoupí poprvé v Praze.
Autor hitu Thief Ookay vystoupí poprvé v Praze.  (Autor: MocNoc Music)
Autor: shp - 
17. června 2017
11:00

Trap je opravdu pastí. Pastí, která vás chytí do svých spárů a jen tak nepustí. Všechny o tom přesvědčil americký DJ Ookay a zástupce tohoto hudebního žánru, který si odbyl svoji českou premiéru v pražském Duplexu. Domácí publikum rozhodně nešetřil. Jeho set byl nabitý vlastní produkcí i tím nejlepším aktuálním trapem a hip-hopem.

Ookay vystoupil v Praze ve čtvrtek 15. června. Tedy spíše v pátek, protože hrál až po půlnoci. Ještě před ním ale nažhavili přítomné domácí Tokátko a Brazilec Rodrigo Ardilha. My jsme přišli ve chvíli, kdy publikum rozehříval turecký DJ John Noah. Půdu pro Ookaye připravil bravurně. Zahrál svůj vlastní track John Noah - The Waster, remix kytarové klasiky Red Hot Chili Peppers – Otherside a hlavně odpal v podobě Marshmello - Alone (Angemi Remix).

Ookay si nemohl přát lepší rozjezd před svým vystoupením. To bylo natolik energické, bláznivé a taneční, že ho nelze jinak než vychválit. Americký DJ ukázal, že to za mixpultem opravdu umí. Předvedl líbivý i dravější trap nejrůznějších podob. Z melodičtějších věcí zazněly věci jako Marshmello x Ookay - Chasing Colors nebo oblíbený track Ookay – Thief, který hrají i česká rádia. Osobní pochvalu mu musíme složit za zahrané tracky od Sana Hola.

Tento future bass DJ a producent patří k tomu nejlepšímu na scéně. Ookay od něj zahrál San Holo – Light i odpal Blur - Song 2 (San Holo Remix). Tím to ale nehaslo. Ookay se nespolehl jenom na vlastní produkci. Naopak, zahrál ty největší pecky i od ostatních producentů. Odpálil věci jako 4B x Aazar - Pop Dat, Jauz and Ephwurd - Rock The Party nebo částečně vlastní remix/edit Drake - Hotline Bling (Ookay remix - KTHSM flip). Ookay je však hudební chameleon a proto neopomenul ani největší hip-hopové hity současnosti.

Pustil mordy jako Skrillex & Rick Ross - Purple Lamborghini, DRAM - Broccoli feat. Lil Yachty nebo Desiigner- Panda. Tím to ale neskončilo. Ookay je jedním z těch DJů, kteří se nebojí ani ostatních žánrů. Zahrál totiž klasiky elektronické hudby jako Alice Deejay - Better Off Alone nebo Darude – Sandstorm. To ale nebylo vše. Tenhle šílenec totiž pustil i Whitney Houston - I Will Always Love You.

Když Ookay skončil, vrhly se na něj davy fanoušků, kteří se s ním chtěli vyfotit. DJ se ochotně vyfotil s každým, je to sympaťák. Po jeho setu nastoupili rezidenti Angry Beats. Kdo nebyl, může jenom litovat. Tohle bylo jedno z nejlepších vystoupení trap DJe v Česku. Energické, hity nabité a bez hluchých míst. Set trvající necelé dvě hodiny jsme propařili od začátku do konce a na nudu nedošlo ani na chvilku. Takhle má prostě vypadat správná party. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi