Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svěrákův snímek Po strništi bos se blíží do kin, představil filmový plakát

Autor: red - 
15. června 2017
22:02

Premiéra nového snímku režiséra Jana Svěráka (52) se blíží a slibuje zážitek srovnatelný s Obecnou školou. Natáčení filmu skončilo v květnu, do kin bude uveden 17. srpna. Ode dneška bude k jeho návštěvě lákat nový plakát, jemuž vévodí hlavní dětský hrdina ztvárněný Aloisem Grecem.

Režisérův cíl byl, stejně jako u Kolji a Vratných lahví, upoutat diváky originálním a jednoduchým vizuálem, který by vystihoval atmosféru filmu. Alois Grec, malý hrdina Svěrákova posledního filmu, se stal také trpělivým hrdinou při focení filmových plakátů. Fotograf Ondřej Pýcha a výtvarní grafici Lukáš Fišárek a Jiří Karásek se snažili zachytit tu jiskru a přirozenost, kterou Alois projevoval po celou dobu natáčení.

Podívejte se, jak focení pro tvorbu plakátů probíhalo:
Video  Po strništi bos je lyrický film o dětství a hrdinství v každém z nás, premiéru má 17. srpna 2017.  - Bioscop
Video se připravuje ...

Osmiletý Eda je vytoužené, opatrované dítě, které rodiče střeží víc, než je zdrávo, protože o jedno dítě už přišli. A tak je Eda náhradník. Edu Součka, jeho maminku a tatínka už známe; o pár let později, než se odehrává příběh filmu Po strništi bos, se odvíjí jejich poválečný život na pražském předměstí ve snímku Obecná škola. Nyní jsme však v období protektorátu, kdy je Edova rodina donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným.

Pusťte si upoutávku na film:

Video  Po strništi bos je lyrický film o dětství a hrdinství v každém z nás, premiéru má 17. srpna 2017.  - Bioscop
Video se připravuje ...

Malé město, kde chlapec doposud trávil jen krátké chvíle prázdnin, se na čas stane jeho domovem. Eda tu nachází cestu nejen k místní klukovské partě, jejíž svět je tolik odlišný od městského a v níž musí obhájit své místo, ale také nečekaným rodinným tabu, která vyplouvají na povrch, a rovněž k vlastní odvaze. Po strništi bos je lyrický film o dětství a hrdinství v každém z nás a uzavírá tematickou tetralogii tvorby Jana a Zdeňka Svěrákových – tetralogii o jedné generaci.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

defakto ( 15. června 2017 22:40 )

... ježíši , to bude další Svěrákovská h.o.v.a.d.i.n.a !

Zobrazit celou diskusi