Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klenot pro fanoušky Star Wars. Maska Dartha Vadera ze zlata za 34 milionů

Autor: ČTK, ula - 
26. dubna 2017
15:25

U známého japonského klenotníka Ginzy Tanaky bude příští týden ke koupi maska zlosyna z filmové ságy Hvězdné války Dartha Vadera vyrobená z pravého zlata. Cena byla stanovena na 154 milionů jenů (34 milionů korun). Informoval o tom dnes list The Daily Telegraph.

V Japonsku bude k mání zlatá maska Dartha Vadera za 34 milionů Kč. Maska z 24karátového zlata o hmotnosti 15 kilogramů – která je přesnou replikou masky zmíněného zloducha – půjde do prodeje 4. května. Tento den je známý jako Mezinárodní den Star Wars díky své fonetické podobnosti se snad nejznámější větou z Hvězdných válek, která v angličtině zní: „May the Force be with you“ (Ať tě provází síla).

V letošním roce fanoušci oslaví 40. výročí uvedení první části legendární sci-fi Hvězdné války, která měla premiéru v květnu 1977. Zlatník Tanaka bude prodávat také pamětní mince na téma Hvězdných válek v cenovém rozmezí 140 tisíc až 1,2 milionu jenů (31 tisíc až 266 korun Kč).

Klenotnictví Ginzy Tanaky v luxusní čtvrti v centru Tokia přitahuje pozornost pravidelně také o Vánocích nabídkou vánočních stromečků z pravého zlata, jejichž cena je podobná jako v případě Darth Vaderovy masky.

Podívejte se na ukázku k novým Star Wars: The Last Jedi. Nový film vstoupí i do českých kin v prosinci:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi