Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Život na Marsu je objeven! Špatná zpráva pro Zemi, dobrá pro diváky

Autor: idh, Falcon - 
23. března 2017
10:45

Zvědavě hltáme novinové titulky, které informují o vesmírných objevech. Tak - je tam život, nebo ne? Nyní můžete být svědky takového objevu. To co, se zdá být fantastické, se ale v okamžiku mění v hrozbu. Film Život přináší napětí už 23. března.

Slovy distributora je snímek Život napínavým sci-fi thrillerem o týmu vědců na palubě Mezinárodní vesmírné stanice, jejichž objevitelská mise se rychle mění v boj o holý život ve chvíli, kdy narazí na rychle se vyvíjející formu života, která způsobila zánik života na Marsu a nyní ohrožuje životy jak celé posádky, tak i života na planetě Zemi.

Při natáčení snímku Život bylo cílem vytvořit napínavý thriller, který působí tak realisticky, že by se již zítra mohl objevit na titulních stránkách světových médií. „Scénář v sobě obsahoval velkou dávku realističnosti a také pocit neutuchajícího napětí,“ míní Ryan Reynolds (40), který se ve filmu objevuje společně s Jakem Gyllenhaalem (36) a Rebeccou Ferguson (33). Život z Marsu můžete prozkoumat v českých kinech už 23. března i vy.

Život je napínavý sci-fi thriller o týmu vědců z vesmírné stanice, jejichž mise se mění v boj o holý život ve chvíli, kdy narazí na rychle se vyvíjející formu života. V kinech od 23. března 2017. Život je napínavý sci-fi thriller o týmu vědců z vesmírné stanice, jejichž mise se mění v boj o holý život ve chvíli, kdy narazí na rychle se vyvíjející formu života. V kinech od 23. března 2017. | Falcon

Režisér Daniel Espinosa (40), který zná velmi dobře Česko díky natáčení filmu Dítě číslo 44 (2015) řekl: „Myslím, že důvodem, proč se tolik skvělých režisérů pustilo do natáčení scifi snímků, byla možnost zpracovat téma neznáma – strachu či fascinace, které k němu cítíme.“

Espinosu okouzlil scénář, který působil sám o sobě velmi realisticky. Při jeho sledování diváky provází nejen napětí, ale i hrozivý pocit, že to všechno se vážně děje. Vědci přece objevili důkazy o existenci vody na Marsu, tisíce exoplanet, obíhajících kolem jiných hvězd, a dokonce i 50 tisíc let staré mikroby, kteří hibernovali uvnitř krystalů. Takže - co když...?

Prohlédněte si první ukázky z filmu i zákulisí natáčení:

Video  Život • film o filmu  - Falcon
Video se připravuje ...

„Vydáváme se na Mars, abychom tam hledali jiné formy života. Co by se tedy stalo, pokud bychom nějakou opravdu nalezli? Co by se stalo, pokud se s ní pokusíme komunikovat nebo ji analyzovat?“ ptá se producentka Bonnie Curtis. Tvůrci vynaložili velké úsilí na to, aby snímek byl co nejrealističtější. Hovořili o něm s biology, exobiology a dalšími odborníky. Přesto více než sto minut filmu není žádnou nudnou přednáškou. Potěší milovníky sci-fi, ale i ty, kteří mají rádi thrillery, dobrodružství a strach pod povrchem, jaký známe z filmů Vetřelec.

„Myslím, že Daniel Espinosa chtěl stvořit svět, který vás jistým způsobem zcela zahltí,“ domnívá se Jake Gyllenhaal, který ve filmu představuje doktora Davida Jordana. „V jiných filmech se dokážete oprostit od reality toho, na co se díváte. Daniel chtěl vytvořit prostředí, ve kterém bude všechno žít vlastním životem. Nejen co se týče onoho stvoření, ale také po stránce emocionální.“

Video  Život • trailer  - Falcon
Video se připravuje ...

Rebecca Ferguson si zahrála doktorku Mirandu Northovou, která byla na tuto misi vyslána jako odbornice z Centra pro kontrolu nemocí. Za všech okolností se řídí předpisy a soustředí se na svou práci.

„Miranda je mikrobioložka, která byla vyslána, aby lidstvo ochránila před čímkoliv, co bychom mohli ve vesmíru objevit,“ vysvětluje herečka. „Někteří z nás jsou z toho všeho nadšenější než jiní. Někteří se chovají neuvěřitelně agresivně, jiní jsou konzervativnější. A tyhle přístupy se spolu navzájem mísí – ale jako v případě řady lidských rozhodnutí nakonec zajdeme o něco dál, než jsme měli,“ doplňuje Ryan Reynolds, který si zahrál odborného technika Roryho Adamse. Jak se všem zúčastněným film povedl, zjistíte v kinech už dnes.


 

Život

Česká premiéra: 23. března 2017, Falcon

Horor / Sci-Fi / Thriller

USA, 2017, 104 min

Režie: Daniel Espinosa

Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick

Kamera: Seamus McGarvey

Hudba: Jon Ekstrand

Hrají: Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Hirojuki Sanada, Ariyon Bakare, Alexandre Nguyen a další

LucieLily ( 23. března 2017 12:17 )

Je to tak, nevíme si rady s životem na Zemi a pídíme se po vesmírném. Bůhví co tam na nás čeká.

nezadat1 ( 23. března 2017 11:21 )

Paroubek to věděl již dávno když vykřikoval,že klidně bude vládnout i s marťanama.

Zobrazit celou diskusi