Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kráska a zvíře: Lovestory překonávající staletí má novou podobu

Fotografie
Okouzlující a přitom dobrodružný příběh Kráska a zvíře v novém hraném filmu studia Disney vstupuje do českých kin 16. března 2017. • Trailer  (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík, Falcon - 
15. března 2017
13:10

Nejznámější příběh křehké krásky, která díky lásce překoná strach a ve Zvířeti probudí člověka, poprvé zaznamenala a vydala Jeanne-Marie Leprince de Beaumontová (†69) někdy po roce 1748. Od té doby pohádka získala řadu podob. Nyní přichází do kin disneyovská verze s „Hermionou“ v hlavní roli. Blesk vám přináší rozhovory s herci, kteří se v nové pohádce zhostili hlavních rolí.

O tom, že skutečnou krásu lidé nosí ve svém nitru, vypráví příběh Kráska a zvíře už od 18. století. Od té doby inspiroval desítky autorů dalších verzí. V divadelní hře i filmu pohádku zpracoval francouzský básník, grafik, divadelník a filmař Jean Cocteau (†74), do opery ji převedl americký hudební skladatel Philip Glass (80), u nás ji jako dětskou báseň a později i divadelní hru uvedl František Hrubín (†60). Dětmi i dospělými byl ale především milován coby animovaný film společnosti Disney (1991), nominovaný na Oscara. Jeho zbrusu nová hraná verze plná skvělých herců a samozřejmě efektů vchází do českých kin 16. března 2017.

Video  Okouzlující a přitom dobrodružný příběh Kráska a zvíře v novém hraném filmu studia Disney vstupuje do českých kin 16. března 2017. • Trailer  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Jeden z nejcennějších titulů společnosti Disney, snímek Kráska a zvíře, vznikl během druhého zlatého věku animovaných filmů společnosti Disney společně se snímky jako Malá mořská víla, Lví král či Aladdin, a ihned po své premiéře byl považován za mistrovské dílo. Nyní prožívá svůj nový start. Vrátíme se s ním do dávných časů, kdy v krásném zámku žil půvabný mladý princ (Dan Stevens, 34). K lidem se ale choval neuctivě a začal být velmi namyšlený. Krásná čarodějka (Hattie Morahan, 38) na zámek uvrhne kletbu, která prince promění ve zvíře a všechny obyvatele zámku v běžné domácí předměty. Pokud chce kletbu zlomit, musí se naučit milovat druhé a být sám hoden jejich lásky, a to celé dříve, než opadá poslední z okvětních lístků kouzelné růže...

3310273:full:true:true

Do příběhu vstupuje bystrá a odvážná mladá dívka Kráska (Emma Watson, 26). Žije se svým otcem Mauricem (Kevin Kline, 69), je nadšenou čtenářkou, která sní o dobrodružstvích a romantice v zemích daleko za hranicemi jejich francouzského městečka. Když se Maurice vydá na trh a je napaden vlky, rozhodne se ukrýt v tajemném zámku. Zvíře se ale rozzuří, když zjistí, že se v jeho domově ocitl neznámý cizinec a Maurice uvězní. Kráska se dozví o zmizení svého otce a vydá se ho hledat, rozhodne se jeho svobodu vyměnit za svou vlastní. A tady teprve začíná kouzelné dobrodružství, v němž musí láska dokázat svou moc.

3310275:full:true:true

Jak jsme u Disneyho zyvklí, film má dokonalou výpravu, vskutku pohádkové kostýmy a samozřejmě zaměstnal řadu specialistů na zvláštní efekty. Pro tvůrce filmu bylo velice důležité, aby natáčeli v co nejrealističtějším prostředí, neboť právě rozsáhlé a detailní dekorace jsou tím, čím se tento film snaží odlišovat od předchozí animované verze. Tyto dekorace byly taktéž nascanovány do počítače a převedeny na digitální 3D formát, aby před samotným natáčením pomohly jeho tvůrcům navrhnout rozmístění kamery a nasvícení scén. Na vytvoření kolosálních dekorací se neúnavně podílelo více než 1000 členů štábu, kteří ručně vyrobili neuvěřitelné množství dekorací a rekvizit.

Video  Okouzlující a přitom dobrodružný příběh Kráska a zvíře v novém hraném filmu studia Disney vstupuje do českých kin 16. března 2017. • Rozhovory  - Falcon, INT
Video se připravuje ...

Zásadním prvkem jsou ale sami herci. První z obsazených postav byla postava Krásky, vesničanky toužící po dobrodružství, kterou si zahrála Emma Watson u nás stále nejvíc známá jako Hermiona Grangerová ve filmové sérii Harry Potter. „Film Kráska a zvíře zbožňuji už od svých čtyř let,“ říká herečka. „Krásku si pamatuji jako odvážnou mladou ženu, která říkala to, co si myslí, toužila po velkých věcech, byla ohromně nezávislá a toužila poznávat svět. A zvířeti se ve všech ohledech vyrovnala, co se týče jejich vzájemného vztahu, jejich dynamika mi připadala úžasná a zajímavá a v žádné pohádce jsem předtím nic takového neviděla.“ Zda nová verze pohádky podobně okouzlí i nové generace dětí a jejich rodičů, o tom se přesvědčíme už ve čtvrtek 16. března, kdy film v premiéře uvedou česká kina. 

djaba ( 15. března 2017 17:22 )

 Je 21. století a oprašování naivních pohádek z diluviálních dob , je pošetilé. Mám obavu ,že to osloví málokoho ,natož aby stál frontu .

LucieLily ( 15. března 2017 15:59 )

Filmové pohádky miluji! Tahle bude určitě krásná! ♥

Zobrazit celou diskusi