Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ovčáček čtveráček má velké finále. Kabaret z Bohnic odvysílá 38 kin v zemi

Autor: ČTK, Mii - 
12. ledna 2017
14:25

Pražskou derniéru „nekorektního kabaretu“ zlínského divadla Ovčáček čtveráček bude v přímém přenosu přenášet satelit do 38 kin v zemi. Ve čtvrtek to uvedla řekla ředitelka vnějších vztahů Městského divadla Zlín Blanka Kovandová. Derniéra se uskuteční 7. února v Divadle Za plotem při psychiatrické léčebně v Bohnicích, o den dříve se tam uskuteční další dvě představení. Všechna byla vyprodána za několik minut, velký zájem měli diváci i o předchozí reprízy.

Celá inscena vznikla zcela spontánně, text byl hotový za dva dny loni na konci října. Premiéra byla na začátku listopadu. Divadelníci kabaretem reagovali na události související s udělováním státních vyznamenání.

Ve hře se kromě prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka objevuje i dalajlama, Jiří Brady, několik politiků i zpěvák Daniel Hůlka. Neudělení státního vyznamenání Jiřímu Bradymu vyvolalo kritiku části politické scény, veřejnosti i představitelů společenského a kulturního života.

Ukázky z kabaretu Ovčáček čtveráček:

Video  Ukázka z divadla Ovčáček čtveráček: Bradyovi sledují vítězství Trumpa.  - Tomáš Sovinský, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Video  Derniéru kabaretu Ovčáček čtveráček bude přes satelit vysílat 38 kin v republice.  - Tomáš Sovinský, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Divadlo na premiéru i pražská derniérová představení Ovčáčka pozvalo, na premiéru však nepřijel a „angažovaným divadelníkům“ popřál hodně zdaru. „Účast na derniéře nepotvrdil,“ řekla ve čtvrtek mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová.

„Zlínské divadlo muselo z časových a organizačních důvodů odmítnout nabídky na hostování s Ovčáčkem čtveráčkem v desítkách českých měst. Přímý satelitní přenos do kin tak zůstává ideálním způsobem, jak toto žádané představení zpřístupnit co nejširšímu publiku v celé České republice,“ uvedla Jana Stránská z distribučního labelu prenosydokin.cz, který je producentem přenosu. Přenos derniéry začne v 17:15, seznam kin je na webu.

Za autorstvím kabaretu stojí skupina undergroundových vtipálků z řad divadelníků, která si říká Pia Fraus. Hlavní roli hradního mluvčího ztvárnil Marek Příkazký.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi