Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Život bez pšenice - deník, se kterým začnete nový život

Autor: ljš - 
19. prosince 2016
14:21

Cítíte se unavení, máte po každém jídle nafouklé a bolavé břicho nebo stále nemůžete shodit nadbytečná kila? Za všechno může podle doktora Williama Davise pšenice! Ano, přesně ta obilovina, kterou snídáme, obědváme i večeříme. Vysaďte ji a bude vám lépe, radí.

Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi je příručka, která navazuje na Davisův světový bestseller Život bez pšenice. V něm se renomovaný lékař podělil o velmi provokativní zjištění - pšenice je čiré zlo! Podle něj je suverénně největším původcem současné epidemie obezity a spousty dalších zdravotních problémů.

A nejde jenom lepek, který se v dnešní době skloňuje v podstatě denně. Mnohé jistě překvapí i Davisovo tvrzení, že pšeničné výrobky obsahují látku, která vyvolává závislost. Proto jsme nuceni jíst víc a víc. Dokládá to nejen studiemi, ale také tím, že po vysazení pšenice jí lidé přirozeně sami od sebe daleko méně.

Kniha vyvolala v Americe velké pozdvižení. Davis v ní totiž zcela boří představu, že špatné jsou jen výrobky z tzv. „bílé mouky“. Podle něj obezitu a nemoci způsobují i celozrnné výrobky, na nichž je ale řada diet a lékařských doporučení postavena.

Vyřazení pšenice z jídelníčku je pak klíčem nejen ke snížení váhy a k rychlému obnovení zdraví, ale také k jeho zajištění v budoucnu. A právě praktický deník může čtenáři na jeho cestě výrazně pomoci. Obsahuje stěžejní zásady, o nichž je řeč zejména v první knize, návrh týdenního menu a také řadu tipů, jak tuto zdravou životosprávu dodržet. V tomto elegantně navrženém deníku se čtenáři nabízí všechen prostor, který potřebuje k zaznamenání svých oblíbených bezpšeničných pokrmů, jakož i pokroků při odbourávání pšenice ze života a stravy.  


Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi

William Davis

Nakladatelství Jota

224 stran

Hodnocení: 90%

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi