Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Vietnamský kuchařský příspěvek ke sbližování s Čechy

Recenze: Vietnamský kuchařský příspěvek ke sbližování s Čechy
Recenze: Vietnamský kuchařský příspěvek ke sbližování s Čechy  (Autor: nakladatelství Plus)
8. prosince 2016
12:34

Vietnamská komunita vedle nás žije již několik desítek let. Až teď ale přichází kniha, která nám dovolí naše sousedy poznat nejlépe. Jak? Přece přes jídlo! Kuchařka, kterou zpracoval Viet Anh Doan, vás zbaví strachu z exotiky.

Kuchař známý jako Liu ze seriálu Ohnivé kuře připravil přehledně několik receptů ověnčených nádhernými fotkami. Kniha ale není určená pro úplné začátečníky: neříká přesně, jak dlouho co vařit a vůbec více věcí je jen odhadem, který člověk musí mít z praxe.

Zato ale podobně jako moderní kuchařky přináší vhled nejen do samotných jídel, ale i do kultury stolování. Nemůže se vám tak stát, že chcete připravit třeba pravou vietnamskou večeři, a přitom by to byl jen český mišmaš. Autor také konečně odkrývá různá tajemství přípravy jídel z daleké asijské země, což tu za těch X let společného života ještě nikdo neudělal.

Navíc jde o recepty jednoduché, díky jejichž zvládnutí se člověk přestane obávat neznámého. Kniha má jedinou nevýhodu. Po uvaření několika jídel zalitujete, že je tak útlá.


Viet Anh Doan

Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem

nakladatelství Ikar, 2016

152 stran

Hodnocení: 85 %

Zobrazit celou diskusi