Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Los Angeles ovládly ceny Emmy: Nejlepším seriálem se opět stala Hra o trůny

Autor: ČTK - 
19. září 2016
07:06

V Los Angeles byly v noci na pondělí uděleny televizní ceny Emmy. Hlavní cenu pro nejlepší dramatický seriál roku získala série Hra o trůny. Tento fantasy seriál z dílny HBO vyhrál hlavní cenu již loni. Nejlepším komediálním seriálem byla vyhlášena politická satirická série Viceprezident(ka), která stejné ocenění získala již také loni.

Oba seriály obdržely podle agentury AP i některé další ceny. Akademie televizních umění a věd například autorům Hry o trůny přiřkla také ceny za nejlepší režii a scénář dramatických seriálů. Nejlepší seriálovou komediální herečkou byla vyhlášena Julia Louisová-Dreyfusová, představitelka hlavní hrdinky v seriálu Viceprezident(ka).

Další ceny Emmy v desítkách kategorií si rozdělily například seriály a pořady American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, Panství Downton, Mr. Robot, Bloodline, Saturday Night Live, Orphan Black, John Oliver: Co týden dal a vzal, American Crime, Master of None, Baskets, Noční recepční či Transparent. Nejlepším televizním filmem se na slavnostním vyhlášení prestižních cen stal snímek Sherlock: Přízračná nevěsta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi