Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brno městem penisů: Brněnské genitálie zaujaly zahraniční média

Autor: tmp - 
28. června 2016
17:44

Britský The Guardian láká čtenáře na cestu do Brna na „penisové sochy“. Město se tak dostalo do redakčního výběru deseti nejzvláštnějších míst v Evropě. Mezi dalšími místy bylo švédské muzeum nosů, rakouské pivní welness nebo berlínský Tropical Island.

„Odvaha Jaroslava Róny vypadá na první pohled jako obyčejné jezdecké dílo. Ovšem když si stoupnete pod něj a podíváte se nahoru, uvidíte ohromný mužský penis,“ píše The Guardian. „A tohle není jediné sexualizované dílo v centru města. Na náměstí Svobody leží odpověď na pražský zářivý orloj. Je nazdobený a vytvořen učedníky? Nikoliv, vypadá jako obrovský vibrátor,“ dodává autor.

Jezdecká socha Jošta Lucemburského stojí na Moravském náměstí v Brně od loňského října. Už od svého vystavení vzbuzuje podobné emoce jako zmiňovaný orloj, který je v Brně již šestým rokem. Z podhledu totiž skutečně připomíná mužské genitálie.

Záměr to nebyl

Podle slov samotného autora to ale rozhodně nebyl záměr. „Záměrně jsem koně udělal jako klisnu, aby se někteří Brňané zabývali celou sochou, a nikoliv pouze jedním detailem. Tím jsem zároveň podpořil architektonický rozměr sochy. Ale zdá se, že ti někteří Brňané na uměleckých artefaktech vyhledávají jenom genitálie,“ řekl tehdy MF Dnes.

Tak jako tak Česko opět v zahraničí zazářilo. Dvě zmiňované sochy ale nejsou jediné, kterým v Brně dominuje penis. Podívejte se do fotogalerie.

Jak dopadla návštěva Pražáka, který byl v Brně poprvé? A proč bude mít město penis na každém náměstí? Podívejte se na zpravodajskou show Selfie z Prahy:

Video  Pražák poprvé v Brně: Proč bude penis na každém náměstí? A jak funguje brněnské metro  - Matěj Smlsal, David Vaníček
Video se připravuje ...

nezadat1 ( 29. června 2016 13:28 )

Zapomněli na ten největší co stojí na náměstí Svobody co nechali postavit ocasi z ČSSD za deset melounů.No ale podle toho jak vypadá,tak si 9 melounů poslali na vlastní účet.

naidka ( 28. června 2016 19:31 )

Co by tam dělali.

noacojezase ( 28. června 2016 19:16 )

Brno je město penisů, Praha zase ***ů.

franta-mlaticka. ( 28. června 2016 18:22 )

 Čo brňak to ču.rak

Zobrazit celou diskusi