Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recenze: Průvodce rody seriálu Hra o trůny nadchne všechny fanoušky

Recenze: Průvodce rody seriálu Hra o trůny nadchne všechny fanoušky
Recenze: Průvodce rody seriálu Hra o trůny nadchne všechny fanoušky  (Autor: archiv Blesku)
22. června 2016
07:16

Obrazový průvodce Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí je malou encyklopedií pro všechny nadšené fanoušky tohoto seriálu. Provede vás jedenácti nejvýznamnějšími rody Západozemí, vždy přehledně s fotkami a mapou umístění jejich sídla.

Každý rod je uvedený svým znakem a heslem. Poté následuje již zmíněná mapa a popis celého rodu. Vždy jsou uvedeny všechny postavy z 1.–5. série, které byly z onoho daného rodu v seriálu zmíněny. Jako fanoušek sama oceňuji i doplnění o výčet lidí ve službách rodu, který vnáší světlo do mnohdy zamotaných vzájemných vztahů postav.

Kapitola každého rodu je doplněna nejen o obrázky samotných postav, ale také velice zajímavě o fotky vybraných kostýmů, které postava oblékala nebo obléká. Ač jsou ale fotografie zajímavé, sama bych uvítala více textu k nim, ať už jako popisky nebo jednotlivé informace k rodům či osobám. Kde ale kniha lehce ztrácí na obsahu, získává na formě přebalu. Je vázána v nádherných zlatých deskách s rodovými znaky, které potěší oko i srdce každého nadšence.


Kolektiv autorů

Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí

Nakladatelství Slovart, 2016

Počet stran: 158

Hodnocení: 90 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi