Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holešovice rozezní metal: Festival Aerodrome vyvrcholí koncertem Korn

Holešovice rozezní metal: Festival Aerodrome vyvrcholí koncertem Korn.
Holešovice rozezní metal: Festival Aerodrome vyvrcholí koncertem Korn.  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
15. června 2016
08:33

Třetí ročník hudebního festivalu Aerodrome, který se dnes uskuteční v Tipsport areně na holešovickém Výstavišti, vyvrcholí od 21:45 koncertem Korn. Americká skupina, která se před čtyřmi lety představila na festivalu v Trutnově, nabídne v programu průřez celou svojí dosavadní tvorbou. Na akci dále vystoupí kapely Zebrahead, Bad Religion, Billy Talent a Bring Me The Horizon.

Festival v 16:00 zahájí koncert punkrockových Zebrahead. Hala bude otevřena o hodinu dříve.

 

V Česku hráli Korn několikrát, poprvé v roce 2005. Vznikli jako pětičlenná formace v roce 1993 v Kalifornii z původní metalové kapely LAPD, ke které se přidal zpěvák Jonathan Davis. Díky koncertování především v roli předskokanů Ozzyho Osbourna, Megadeth či Marilyna Masona jejich eponymní debut získal zlatou desku a umístil se vysoko v hudebních žebříčcích. Korn jsou považováni za zakladatele a průkopníky nu-metalu, spojení tvrdého rocku s rapem a funkem.

 

Na druhém ročníku festivalu Aerodrome se předloni v červenci představila skupina Metallica. Přes vytrvalý déšť koncert navštívilo 25 000 lidí. Před Metallicou zahrály kapely Kvelertak, Children Of Bodom a Alice In Chains. Pod názvem Aerodrome se v roce 2014 na výstavišti konaly dva festivaly. První, který uvedl Avenged Sevenfold, Powerman 5000, Hentai Corporation a Roba Zombieho, se odehrál už 17. června.

 

Aerodrome festival se měl letos uskutečnit v pražských Letňanech. Z produkčních důvodů byl přesunut do Tipsport areny na Výstavišti. Návštěvníci se podle pořadatelů mohou těšit na sedmihodinový hudební maraton.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi