Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letní animáky se blíží aneb když se hledá Dory v Době ledové a odhalí Tajný život mazlíčků

Autor: Ivan D. Hladík, CinemArt, Falcon - 
14. června 2016
13:57

Léto brzy vtrhne do kin s náručí komedií, akčních trháků, ale také filmů pro vaše děti. Bude se jim víc líbit dobrodružství modré rybičky Dory, nový díl Doby ledové nebo příběh o tom, co dělají naši zvířecí mazlíčkové, když nejsme doma? Blesk.cz přináší přehled tří animáků s ochutnávkou navíc!

Začneme pěkně pod hladinou. Tam nás v animovaném filmu od studií Disney Pixar zve oblíbená modrá rybka Dory. Ve filmu Hledá se Dory si spokojeně žije na korálovém útesu se známým Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory zničehonic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s přáteli se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: první je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje.

Video  Hledá se Dory - trailer  - CinemArt, Falcon
Video se připravuje ...

Dory je modro-žlutá rybička s veselou povahou. Trpí výpadky krátkodobé paměti, což v každodenním životě nijak nepřekáží – dokud si neuvědomí, že zapomněla na něco důležitého: na svou rodinu. Sice má rodinu novou – Marlina a Nema, ale i tak ji pronásleduje pocit, že ji někdo někde hledá. Dory má možná problém si vzpomenout, co přesně nebo koho vlastně hledá, ale nevzdá se, dokud nerozkryje svou minulost a cestou neobjeví ještě něco navíc: smíření se sama se sebou. „Má přirozenou touhu zjistit, kdo je a odkud pochází,“ říká režisér Andrew Stanton. „Vždycky jsem měl spoustu nápadů, jak vysvětlit, kde se Dory vzala, a teď přišel čas je využít. Příběh je ve skutečnosti o tom, jak Dory hledá sama sebe – ve všech směrech,“ dodává Stanton. „Je přesvědčivá a zranitelná a ještě musí zjistit, co v ní vlastně dřímá.“

Hledá se Dory

Premiéra: 16. června 2016

„Ještě to nestačilo!“ řekli si ve studiích 20th Century Fox, DreamWorks, a popáté přicházejí s dobrodružstvím odehrávajícím se dávno předtím, než naši planetu začali obývat ti podezřelí dvounozí tvorové – lidé. I tentokrát se můžeme těšit na staré známé hrdiny, ale i pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. Chybět nemůže ani ten nejdůležitější – veverčák Scrata. Opět ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa.

Video  Doba ledová 5  - CinemArt, Falcon
Video se připravuje ...

Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. Co vám budeme vyprávět – na krátký Scratův film se můžete podívat přímo u nás na Blesk.cz... Jenže to by nebyli naši odvážlivci, aby nezkusili změnit zdánlivě nevyhnutelné. Vydávají se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž je potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví…

Video  Doba ledová 5 - Vesmírná scratastrofa  - CinemArt, Falcon
Video se připravuje ...

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Premiéra: 14. července 2016

Do třetice všeho dobrého odhalíme tajemství, které jistě nedá spát mnoha z nás, kdo doma chováme nějakého toho mazlíčka. Je jedno, jestli je to pes, kočka nebo něco pernatého. Tušíte, co se doma děje ve chvíli, kdy za vámi zapadnou dveře? Asi byste se divili. Mazlíčci například zachraňují kamaráda, který shodou nešťastných náhod skončil v útulku. Vězte, že třeba takoví psi mají nápady, které rozhodně nejsou pro kočku. A co teprve bílí králíci!

Video  Tajný život mazlíčků - trailer  - CinemArt, Falcon
Video se připravuje ...

Toto a mnoho dalšího se dozvíte v novém animovaném filmu od tvůrců filmu Já, padouch. „Počítačová animace se hodně změnila za posledních pár let,“ říká v jednom z rozhovorů režisér snímku Chris Renaud (49). „I váš telefon je mnohem lepší než před čtyřmi lety. Platí to také z hlediska dostupnosti nástrojů a nákladů na ně.“ Všechno, co jste o mazlíčcích chtěli vědět, a neměli jste se kde zeptat, odhalíme společně zhruba v polovině srpna, tedy ještě o letních prázdninách. Ty letošní budou vyvedeny v pestrých barvách animovaných postaviček, které se budou snažit vykouzlit nám a hlavně dětem úsměv na rtech.

Tajný život mazlíčků

Premiéra: 11. srpna 2016

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi