Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Recenze: Cvičení pro pohodlné, líné, přepracované a tak vůbec

Autor: Dagmar Čechová - 
13. června 2016
13:42

Přichází plavková sezona a čas drastických diet a velkého cvičení. Jak pro koho – mnozí z nás totiž na cvičení prostě nejsou. Nebo nemají čas. Nebo se jim nechce, mají moc práce, jsou ve stresu, nemají peníze na kurzy či posilovnu a tak dále... Kniha Cvičení pro pohodlné ovšem představuje způsob, jak tyhle výmluvy smést ze stolu!

Člověk je od přírody tvor líný. I ti, kteří patří mezi aktivní sportovce, určitě nejednou uvažovali nad tím, že by dnešní trénink prostě vynechali. Ti línější to udělají a ti nejlínější dokonce několikrát za sebou (pokud vůbec s něčím začnou). Jenže být líný se už dnes nenosí. Jediným způsobem, jak se přes nekonečné výmluvy o čase, únavě, práci a tak dál přenést, je konečně začít cvičit. A pokud jste opravdu zoufalý případ, můžete zkusit speciálně upravené cviky pro lenochy.

Publikace Cvičení pro pohodlné představuje celou řadu jednoduchých cviků, které můžete v pohodě provádět doma, nenápadně v práci nebo při čekání na tramvaj (pozor, tam jen některé, mohli byste vypadat jako blázni). Předvedené cviky zvládnou všechny věkové skupiny – nejsou nijak náročné, zároveň ale nemůžete čekat zázraky co se týká hubnutí. Jako úvod do práce s vlastním tělem je ale kniha opravdu skvělým průvodcem.

Kniha je doplněna minimalistickými kresbami, které znázorňují jednotlivé cviky. Ty jsou popsány velmi jednoduše, nechybí ani informace, které svaly daným cvikem posilujete. Cviky jsou navíc rozděleny podle „typu“ lenivce, a je snazší si vybrat to pravé pro vás.


France Carp a Shirley Coillot

Cvičení pro pohodlné

Nakladatelství Portál, 2016

200 stran

Hodnocení: 90 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi