Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Česku vyšla nejslavnější kniha Adolfa Hitlera (†56): Mein Kampf trhá rekordy!

Autor: Petr Macek - 
31. května 2016
05:56

V Česku opět vyšel Mein Kampf, kniha, kterou ve 20. letech minulého století napsal ve vězení mladý Adolf Hitler (†56) a která je označována za bibli nacismu. A její prodeje všechny šokují!

Kontroverzní dílo se totiž prodává jako housky na krámě! „Za měsíc jsme toho prodali asi 10 tisíc kusů a očekávám, že celkově se náklad dostane někam mezi 30 a 40 tisíc prodaných kusů,“ prozradil Blesku majitel nakladatelství Naše vojsko Emerich Drtina s tím, že se jedná o bestseller.

Video  V Česku vyšel Mein Kampf! A trhá rekordy!  - Petr Macek, Jan Jedlička, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Při prodejní ceně 399 až 500 Kč je tak jasné, že Češi už za sbírku zvrhlých Hitlerových idejí utratili miliony, nakladatel už teď zisk počítá v řádech statisíců! Jen pro vaši představu – nejúspěšnější knihy roku 2015 (Jo Nesbø: Policie) se v Česku prodalo 46 tisíc kusů!

A Mein Kampf i tohle číslo může hravě zdolat! Na pultech téměř není, objednává se takřka výhradně přes internet. „Na poštu vozíme palety s objednávkami z našeho e-shopu, knihkupci ji brát nechtějí, bojí se toho. A čtyři tiskárny ji dokonce odmítly vytisknout,“ dodává Drtina.

„Děsí je démonický název, přitom ani neznají obsah. Ta ideologie, která je v 90 let staré knížce, už není ideologií, ale historií. A s tou by se lidé měli seznámit, aby se poučili. Není to propagace nacismu, právě naopak,“ říká Drtina s tím, že knize sám napsal kritickou předmluvu, stejně jako právník Tomáš Sokol a také Svaz bojovníků za svobodu.

Kniha je navíc nabízena s jasným poučením, jež zní: Čtenář koupí této knihy potvrzuje, že si je těchto skutečností vědom a že jejího obsahu užije výhradně ke studijním účelům.

Co je Mein Kampf?

* Nejslavnější kniha Adolfa Hitlera (†56).

* Napsal ji ve dvou svazcích a to v letech 1924–26, zčásti i ve vězení v Landsbergu, kam byl poslán za velezradu po neúspěšném pokusu o puč v Bavorsku.

* Předkládá v ní své zvrhlé ideje – zejména odpor k bolševismu, radikální antisemitismus a další teze o nadřazenosti některých ras nad jinými i ideu vůdcovského státu.

* Do svého nástupu k moci (1933) prodal Hitler necelých 300 tisíc kusů, v dalších 10 letech ale náklad dosáhl 12,4 milionu výtisků!

* Autorská práva po 70 let spravovala bavorská vláda a vydávání díla bránila. K 1. lednu 2016 ale platnost autorských práv vypršela a text se stal volně šiřitelným.

Montisan ( 31. května 2016 15:49 )

Bych moc nežvanil, páč už v tý předmluvě jasně stojí toto - cituju: "Předkládá v ní své zvrhlé ideje – zejména odpor k bolševismu" ! Takže nehlásej tu "zvrhlé ideje", pitomče!

Ruudazvostravy ( 31. května 2016 11:29 )

Jó Áda,to bil čovjek.To mjely tenkrát Jůde akonrát bopki u pr*dele,né jako neska,gdy jým každej vůl dlabe ten jejych slavnej holáč,pohátki tisýce a jedný nocy.

tvujosudzmrde ( 31. května 2016 09:44 )

...chcipni i s tvou dementní smečkou,kreaturo!!!!viz pedofilní slize!!!!

tvujosudzmrde ( 31. května 2016 09:41 )

chcipni i tvou dementní smečkou,kreaturo!!!!

mistr_yoda ( 31. května 2016 09:07 )

Kopecký, ty prase, za urážku Vůdce je okamžité oběšení.

Zobrazit celou diskusi