Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Domácí trénink pro odhodlané ženy, na „klábosení“ nezbude dech

Intenzivní intervalový trénink (HIIT) pro ženy - cvičení, které můžete provádět kdykoliv a kdekoliv. HIIT je extrémně naáhavý, ale extrémně účinný.
Intenzivní intervalový trénink (HIIT) pro ženy - cvičení, které můžete provádět kdykoliv a kdekoliv. HIIT je extrémně naáhavý, ale extrémně účinný.  (Autor: Nakladatelství Ikar)
Autor: Zuzana Štíchová - 
22. května 2016
23:00

Intenzivní intervalový trénink pro ženy přináší stále oblíbenější možnosti cvičení doma se základním nářadím - karimatkou, ručníkem a stopkami. Čtveřice amerických modelek a zároveň roztleskávaček vás provede cviky, díky kterým byste se měly dostat do formy ještě do léta. Protože plavky volají.

Kdy cvičíte dostatečně intenzivně? Když nestačíte odpovídat během cvičení jinému člověku. To je základní motto tzv. HIIT cvičení podle autorů knihy nakladatelství Ikar. Intervalový trénink je v současnosti velmi moderní vzhledem k malým časovým nárokům. Jde o krátké úseky velmi intenzivního cvičení. "Pokud jste skutečně ochotny vložit do cvičení maximum, můžete účinnný trénink vmáčknout i do 10 minut," motivují autoři ke cvičení.

Na začátku knihy dozvíte, co máte nejlépe před cvičením a po cvičení jíst. V zásadě nejde o žádné novinky. V počátku cvičení ale absolvujete jakýsi rozřazovací kurz. Podle toho, kolik zvládnete za 30 vteřin udělat dřepů kliků a dalších dvou základních cvičení, pak začínáte od sestav úrovně 1 až 3. Kondici si pak měříte jednou za 14 dní, abyste viděly, jaké jsou výsledky.

I když se autoři se cvičenkami v knize nemazlí, nezapomněli na protahovací cviky před i po cvičení. Většina, stejně jako já, začne na nejlehčí úrovni cviků. Kniha představuje pět sestav každé úrovně po pěti až osmi cvicích. V nejlehčí variantě trvají od sedmi do 27 minut. Pro náročné jsou pak zařazeny také „hardcore sestavy“.

Cviky jsou detailně popsány a doprovozeny množstvím kvalitních fotografií, absolvovat můžete i čtveřici výzev. Třídenní, týdenní, 14denní nebo 28denní. Pokud budete chtít a pohybude nevyhýbat, procvičíte každou sebeproblematičtější partii těla. Kniha tvoří ucelený tréninkový program.


Sean Bartram

Intenzivní intervalový trénink pro ženy

Nakladatelství: Ikar

224 stran

Hodnocení: 90 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi