Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Simona Postlerová s audioknihou „Všude kolem černý les“ vás naučí se bát

Simona Postlerová s audioknihou Všude kolem černý les vás naučí se bát.
Simona Postlerová s audioknihou Všude kolem černý les vás naučí se bát.  (Autor: Josef Mašek)
Autor: Ivan D. Hladík - 
16. května 2016
18:36

Překvapení, nečekané zvraty a hlavně všudypřítomný strach. Simona Postlerová načetla novou audioknihu, která vás přiková do křesla.

Leonora je spisovatelka detektivek a žije sama spokojeně až do té doby, než dostane pozvání na rozlučku se svobodou své dávné kamarádky z dětství. Háček je v tom, že svoji kamarádku skoro deset let neviděla. Hned v úvodu to nevěstí nic dobrého. Po dlouhém váhání přijme pozvání do domu na kraji lesa, v zemi nikoho, která samo o sobě nahání hrůzu. Co se děje v průběhu je také svým způsobem zvláštní a nepředpokládané. Podivný sled událostí, a v posluchači tím pádem vzrůstá napětí. V noci dojde k osudné události...

Knižní verze vyšla začátkem května, mluví se o ní s velkým obdivem a zaujetím. Teď ji následuje audiokniha, které propůjčila hlas Simona Postlerová. „Pro mě samotnou to bylo velmi napínavé,“ přiznala Simona Postlerová (51) pro Blesk.cz. „Ten příběh je opravdu plný zvratů nejen v ději, ale i v pocitech postav. V podstatě jsem se cítila jako další autorka. Mohla jsem ten děj uchopit úplně sama, nikdo mi do toho nijak nemluvil. Cítila jsem to tak, že co si v příběhu prožiju, to můžu předat posluchačům.“

Video  Simona Postlerová s audioknihou „Všude kolem černý les“ vás naučí se bát.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Napínavý příběh anglické spisovatelky Ruth Ware Všude kolem černý les je plný překvapení a nečekaných zvratů, které pramení z nevyřešených křivd studentských přátelství a lásek. Co se stalo, kdo je mrtev a jak to vše bylo? Co je pravda a co všechno přinášejí myšlenky? To je ideální téma pro audioknihu, kdy jsou posluchači v očekávání k řešení příběhu a celé situace.

Simona Postlerová má s thrillery své zkušenosti a samotnou ji velmi baví, zejména v knižní podobě. „Momentálně čtu hodně osobní příběhy lidí, je to zajímavé čtení,“ řekla Postlerová Blesk.cz. V divadle hraje aktuálně v několika hořkých komediích, což je dobrá protiváha thrillerového žánru. „Ale bojím se ráda. Na strachu mě baví ten mrazivý pocit,“ odhaluje. „Také to, že v napínavých příbězích je vždy spousta možností, jak mohou dopadnout.“ První hodnocení audioknihy Všude kolem černý les dávají herečce za pravdu. Blesk.cz pro vás má krátkou ukázku...

Simona Postlerová

Herečka, dabérka a hlasová poradkyně. Po gymnáziu vystudovala herectví na pražské DAMU a už během studia hostovala v Národním divadle, kde po studiích získala stálé angažmá. Zahrála si také v karlínském divadle a divadle Ungelt. Od roku 1992 je členkou Divadla na Vinohradech. Hrála v televizních seriálech Chlapci a chlapi, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, ve filmech Jedna kočka za druhou, Experti a také v mnoha televizních inscenacích.

Simona Postlerová se také hodně věnuje dabingu, kde měla mimo jiné příležitost dabovat Samanthu Carterovou v seriálu Hvězdná brána, Audrey Hepburnovou ve filmu Snídaně u Tiffanyho, Moniku Bellucci v Matrix Reloaded. Všude kolem černý les je druhou zkušeností Simony Postlerové s audioknihou, tou první byla namluvená kniha Tančím tak rychle, jak dokážu.

Spisovatelka Ruth Ware vyrostla v Lewes, v Sussexu, na jižním pobřeží Anglie. Po ukončení studií na Manchester University se usadila v Paříži a poté se přestěhovala do severního Londýna. Pracovala jako servírka, prodavačka knih, učitelka angličtiny a tisková mluvčí. Je vdaná a má dvě děti. Všude kolem černý les je jejím prvním thrillerem, který si ihned po svém vydání získal velikou oblibu čtenářů a dostal se mezi nejúspěšnější debuty v tomto žánru.

Ruth Ware

Audiokniha: Všude kolem černý les

Interpret: Simona Postlerová

Délka: 10h 46 min

Režie: Jakub Tabery

Mistr zvuku: Jan Kacian

Vydává: Audioteka.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi