Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Herní Angry Birds ožívají ve filmu. Pikle čuníků hatí trojice odvážných ptáků

Autor: Zuzana Štíchová - 
11. května 2016
19:15

Do českých kin ve čtvrtek vstupuje nový animovaný film na motivy slavné počítačové hry Angry Birds. Tvůrci v něm zachovali ze hry vše, co se dalo – trojici hlavních hrdinů, obří prak i záškodníky v podobě zelených prasat, která mají zálibu v hromadění trhaviny TNT.

Téměř stominutový film se zřejmě nezařadí mezi to nejlepší, co svět „animáků“ nabízí. Přesto by nebylo fér Angry Birds ve filmu zcela zatratit. Tvůrcům není co vytknout z hlediska grafického zpracování. Podívejte se sami v ukázce:

Příběh už je slabší. Děj se odehrává na dvojici ostrovů v neznámém moři. Jeden z nich patří ptákům, druhý prasatům. Zatímco ptačí ostrov nemá ponětí, že existuje taky někde někdo jiný, vepři už spřádají plány. S ptačími vejci počítají na hromadnou žranici.

Oficiální plakát Angry Birds ve filmu. Výjimečně se nikdo nesnažil originální anglický pojem spojený s hrou přeložit. Oficiální plakát Angry Birds ve filmu. Výjimečně se nikdo nesnažil originální anglický pojem spojený s hrou přeložit. | Falcon

Naivní ptačí kolonie si nechá své potomky snadno ukrást, ze všech šťastných (a později nešťastných) obyvatel ostrova se ovšem vymyká trojice mladých opeřenců. V českém překladu se jmenují Ruďák, Žluťas a Bombas a jde o staré známé ze hry. Ti se nakonec postaví do čela ptačího odporu proti zelené hordě čuníků.

Nejzábavnější postavou je pravděpodobně Orel Vazoun, legenda mýtických rozměrů totiž už před lety odešla do důchodu, přibrala pár kilo a tak trochu „zpitoměla“. Senilní hrdina ale nakonec sehraje svou roli. I když ho z veškeré námahy chytne křeč...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi