Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recenze: Šťávy pro zdraví jsou skvělá kniha, která léčí

Kniha Šťávy pro zdraví je skvělým průvodcem pro zdravý život.
Kniha Šťávy pro zdraví je skvělým průvodcem pro zdravý život.  (Autor: Slovart)
Autor: ljš - 
22. dubna 2016
13:38

Jaro je tady a s ním i čas na vnitřní očistu! Pokud se cítíte unavení, trpíte nějakým neduhem nebo prostě chcete nastartovat své tělo, jsou zeleninové a ovocné šťávy tou nejsnazší cestou. Kniha Kary Rosenové vám v tom bude tím nejlepším průvodcem.

Největší přínos Kařiny knihy je v tom, že začíná od podstaty. V úvodu se věnuje řadě neduhů a chorob, které nás v dnešním chaotickém světě většinou sužují. Spolu s dalšími odborníky srozumitelnou formou vysvětluje, co je v našem těle špatně, a nabízí jednoduchý lék: tím je podle ní jídlo, konkrétně ovoce, zelenina a semínka ve formě šťáv.

Ke každému problému si tak můžete vyhledat konkrétní suroviny, které vám pomohou, a ty si sami nakombinovat do lahodné šťávy nebo se inspirovat Kařinými recepty. Kromě šťáv nabízí také řadu receptů na pokrmy „pevné“ konzistence, jako jsou saláty nebo vynikající snídaně.

Samostatnou kapitolou je pak téma detoxu. Kara nabízí mnoho rad, co dělat před očistou, během ní a po ní – i tentokrát s odkazy na recepty. V nich se přesně dočtete nejen množství vhodné pro přípravu, ale především účinky, které jednotlivé suroviny mají.

Tip: Autorka je sice propagátorkou šťáv, ale pokud jste stejně jako já spíš příznivci smoothie, většinu receptů si můžete připravit i v této variantě.


Šťávy pro zdraví: čistí, léčí a povzbudí

Kara M. L. Rosenová

Slovart

144 stran

Hodnocení 95 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi