Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jihokorejská opera uvede Rusalku: Umělci už trénují češtinu

Jihokorejská opera uvede Rusalku: Umělci už trénují češtinu
Jihokorejská opera uvede Rusalku: Umělci už trénují češtinu  (Autor: Jihokorejská opera)
Autor: ČTK - 
12. dubna 2016
07:20

Jihokorejská národní opera uvede na přelomu dubna a května v národní premiéře českou operu Rusalka, výhradně s místními umělci. Ti nyní pilně trénují češtinu, napsal server Korea Joongang Daily. V titulní roli se budou střídat sopranistky I Jon-a, která působí v USA i Evropě, a So Sun-jong, vítězka prestižní Mezinárodní soutěž Petra Iljiče Čajkovského.

Umělecký ředitel scény Kim Hak-min uvedl, že známý kus Antonína Dvořáka představuje kontrast mezi pohádkovým vodním světem představovaným Rusalkou a civilizací v podobě prince. Opera podle něj může být chápána jako „příběh nevinné mladé ženy, která se střetává s tvrdou realitou společnosti“.

Korejská produkce opery podle serveru vzbuzuje pozornost, neboť v představení budou zpívat jen Korejci. To prý nebývá zvykem, neboť v zemi je nedostatek kvalifikovaných umělců a operních expertů. Národní opera proto plánuje vytvořit nové prostředí pro místní umělce, aby mohli realizovat svůj talent. Panovaly prý sice obavy, jak představení dopadne, ale Kim řekl, že má v místní ansámbl důvěru. „S korejskými umělci zkoušíme pracovat už čtyři roky,“ dodal.

So na tiskové konferenci řekla, že s Rusalkou sympatizuje. „Představuji si tu bolest, kterou prožívala, když byla svědkem záhuby své lásky a nemohla nic dělat,“ řekla zpěvačka.

Opera se bude hrát od 28. dubna do 1. května v kulturním komplexu v Soulu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi