Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Relaxace se sovami, omalovánky pro dospělé fungují!

Autor: Kristýna Beránková - 
6. dubna 2016
09:39

Omalovánky pro dospělé se staly fenoménem posledních měsíců, patří mezi nejprodávanější knihy. Na pultech knihkupectví si vyberou příznivci romantických vzorů, květin, zvířat i fantasy postav. Proč tomu tak je? Nejspíš proto, že opravdu fungují. Při vybarvování skutečně relaxujete, vrátíte se do dětství, užijete si potěšení z výběru odstínů a barev.

Pastelku jsem nedržela v ruce snad od gymnaziálních dob, pokud tedy nepočítám chvíle, kdy jsem pomáhala dceři přikreslit nad »princeznu«, sestávající z několika elips, korunku. Proto mě překvapilo, jak snadno vybarvování omalovánek s »dospělými vzory« člověka popadne.

Soví omalovánky nabízejí desítky roztomilých opeřenců. Někteří jsou výrazně stylizovaní, jiní vypadají realisticky. Teoreticky je můžete vybarvovat pastelkami, fixy i vodovkami. Výhodou pastelek je možnost stínování a kombinování barev. Fixy jsou zase výraznější, hodí se na obtahování kontur. Někdy se však »propíšou« i na druhou stranu listu a tím poněkud znehodnotí druhý obrázek. Vodovky jsem nezkoušela. Stránky jsou u vazby perforované, takže povedené obrázky může »malíř« snadno vytrhnout a vystavit.

Omalovánky pro dospělé ocení i rodiče. K vybarvování můžete pozvat i dítě. Strávíte kreativně společné chvíle a výsledný výtvor může být také zajímavý…


Julija Mamonová

Soví omalovánky

Nakladatelství Edika

80 stran

Hodnocení 80%

Josef124 ( 8. září 2023 21:53 )

Já už jsem omalovánku nevymalovávala ani nepamatuju. Vím, že jsou omalovánky i pro dospělé, ale nějak mě nenapadlo si nějakou koupit. Třeba by mi to taky pomohlo... V posledních dnech už jsem tak unavená, že ani nedokážu odpočívat... Pořád přemýšlím, co je potřeba udělat v práci, doma, prostě si nikdy na 100% neodpočinu. Už jsem dokonce přemýšlela o nějakém doplňku stravy, nebo něčem, co by mi mohlo pomoci. Našla jsem si kratom http­s://ww­w.gr­eenher­bs.cz­/kra­tom a docela mě to zaujalo, tak si ho musím objednat.

zednik ( 6. dubna 2016 12:49 )

 Dřív děti od omalovánek postupně přecházeli k četbě knih. Dnes nikdo nečte, znám úřednici, která se chlubí, že za život přečetla jednu(!) knížku - Babičku. Kupuje si ty ženské srágory, kde jsou článečky na 6 řádků a každý podbarvený jinou barvou. Louská to přesně týden a jde si koupit další... Pro tyhle blbce jsou Sovy jak dělané...., hlavně že mají všichni VŠ, min. balaláře.

Zobrazit celou diskusi