Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Recenze: Kuchařka, která zařadí superpotraviny do každodenního jídelníčku

Recenze: Kuchařka, která zařadí superpotraviny do každodenního jídelníčku
Recenze: Kuchařka, která zařadí superpotraviny do každodenního jídelníčku  (Autor: nakladatelství Metafora)
Autor: Dagmar Čechová - 
6. března 2016
17:46

Mezi deset superpotravin patří mimo jiné vejce, borůvky, quinoa, med nebo kokosový olej. Většina z nás je zná a snaží se je používat, často je ale těžké je zařadit do každodenního jídelníčku jako součást plnohodnotného jídla. Ale díky knize Superpotraviny to bude hned jednodušší.

Kelly Pfeiffer je jednou z těch, která obrátila svůj život vzhůru nohama a z morbidně obézní se stala štíhlou a zdravou ženou. Nenáviděla vaření a stravovala se tak jako mnoho jiných – totálně nezdravě. Teď jí ale vyšla kniha Superpotraviny do všech jídel, kterou naplnila zdravými recepty s přísadami, mezi kterými nechybí takzvané superfoods.

Recepty začínají přehledně u snídaně a končí u večeře a popisují vaření jídel, ve kterých jsou dvě, ale častěji až pět superpotravin. Najdete zde brownies s quinoou, borůvkové palačinky nebo pad thai sendvič či kuřecí salát s medovou hořčicí.

Většina receptů je doplněna krásnými fotografiemi, díky kterým se člověku hned začnou sbíhat sliny. Superpotraviny jsou navíc všechny běžně k sehnání – patří mezi ně batáty, kokosový olej, borůvky, quinoa, vejce, kadeřávek, med, řecký jogurt, vlašské ořechy a cizrna.

Nemusíte být mistry kuchaři, recepty v knize jsou jednoduché a rychlé. Najdete zde plnohodnotný oběd, jídlo do práce ale i sendviče nebo jednohubky. A nechybí ani sladké hřešení. Nebojte se, že by v knize byly pouze vegetariánské recepty, občas zde najdete i maso – pro vegetariány je ale plusem, že takových receptů není mnoho a můžete maso snadno vynechat.

Kniha Superpotraviny do každého jídla je zcela výjimečnou kuchařkou, která spojuje zdravý životní styl s chutnými pokrmy, rychlou a jednoduchou přípravou a lákavými fotografiemi. 


Kelly Pfeiffer

Superpotraviny do všech jídel

nakladatelství Metafora, 2016

176 stran

Hodnocení: 90%

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi