Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rottrová chtěla skončit, teď oslaví 75 let v obří hale a chystá desku

Autor: ČTK - 
24. února 2016
11:11

Marie Rottrová se 20. prosince představí v pražské O2 areně. Vánoční koncert bude zároveň oslavou jejích 75. narozenin, které připadají na 13. listopadu. Zpěvačka nabídne své hity jako Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív, Lásko, voníš deštěm nebo Ten vůz už jel. ČTK o tom dnes za pořadatele informoval Jaroslav Svoboda.

"Je to vůbec poprvé, co vystoupím v největší české hale. Trochu mě z toho mrazí v zádech, ale moc se těším, že všem připravíme krásný večer," uvedla Rottrová. "Pokud jsem měla v životě to štěstí, že jsem nazpívala tolik oblíbených písniček, tak je prostě musím na takovém koncertě zpívat. Ale určitě zařadím i novější písničky," dodala.

Rottrová před pěti lety oznámila, že přestane koncertovat. Na rok 2013 však nečekaně připravila šest vánočních koncertů a postupně absolvovala další. "Najednou jsem měla strašně chudý život. Původně jsem myslela, že to bude fajn, že v nejlepším se má přestat. Přesvědčovala jsem samu sebe, zatímco ostatní přesvědčovali mě, že to nevydržím. A měli pravdu," uvedla.

Zpěvačka nevylučuje ani vydání nového alba. "Pravda, trochu o tom přemýšlím a ujasňuji si, jak by měla vypadat, protože nechci vydat 'pouze' posbírané písničky, ale chtěla bych něco víc. Uvidím, jestli se mi to podaří. Zatím je to jen v mé hlavě," sdělila.

V roce 2011 byla Rottrová, která za svou kariéru nazpívala přes 600 písniček, Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy. U příležitosti jejích 70. narozenin vyšla kolekce se všemi jejími alby. Něčeho takového se v Česku zatím dočkal pouze Karel Gott.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi