Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žebříček „miliardových“ videoklipů. Laťku na YouTube pokořili Adele a Maroon 5

  • Autor: kle - 
    24. 1. 2016
    17:10

    Hudební klipy „Hello“ písničkářky Adele a hit „Sugar“ kapely Maroon 5 překonaly miliardu zhlédnutí na YouTube. Zařadily se tak mezi nejoblíbenější videa na internetu. Žebříčku stále kraluje jihokorejský rapper PSY s písní „Gangnam style“ s 2,5 miliardami zhlédnutí. Je to zatím jediné video, které na tomto serveru viděly více než 2 miliardy lidí.

  • 1.PSY – GANGNAM STYLE

    1. místo – 2,501 miliardy zhlédnutí

     

    Videoklip Gangnam Style jihokorejského rappera PSY je na YouTube k vidění 3,5 roku. Už několik měsíců po své premiéře překonalo do té doby kralujícího Justina Biebera a od té doby si drží pozici nejsledovanějšího videa na YouTube vůbec. Klip je rovněž zařazen do Guinessovy knihy rekordů jako nejlépe hodnocené video na tomto serveru.

     

     

     

  • 2.Taylor Swift – Blank Space

    2. místo – 1,416 miliardy zhlédnutí

     

    Blank Space je song americké zpěvačky Taylor Swift z jejího pátého studiového alba. Píseň bodovala v amerických, ale i kanadských, australských či jihoafrických hitparádách. Na YouTube je to druhé nejúspěšnější hudební video a v případě zpěvačky nejúspěšnější video vůbec.  

     

  • 3.Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth

    3. místo – 1,375 miliardy zhlédnutí

     

    Song „See You Again“ je na YouTube třetím nejúspěšnějším hudebním klipem. Autorem je americký rapper Wiz Khalifa a písnička zazněla v soundtracku akčního filmu Rychle a zběsile 7 z loňského roku. Metu jedné miliardy zhlédnutí překonal klip začátkem října 2015 a jde o nejsledovanější hip-hop na YouTube.

     

  • 4.Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars


    4. místo – 1,310 miliardy zhlédnutí

     

    Uptown Funk je singlem britského producenta Marka Ronsona, vokály zpívá americký zpěvák Bruno Mars. Píseň získala vynikající kritiky a ovládla hudební žebříčky v několika zemích. V září loňského roku se stal videoklip devátým v historii YouTube, který překonal hranici miliardy zhlédnutí.

     

     

  • 5.Justin Bieber – Baby ft. Ludacris

    5. místo – 1,285 miliardy zhlédnutí

     

    Videoklip Justina Biebera je velmi rozporuplný, alespoň podle YouTube. Jde sice o pátý nejúspěšnější videoklip na tomto serveru, zároveň jde o videoklip, který získal nejvíce ohodnocení „dislike“. Videoklip byl 2,5 roku nejsledovanějším videem, dokud ho nepřekonal Gangnam Style a poté další songy.

     


  • 6.6.–10. místo

    Taylor Swift – Shake It Off

     

    6. místo – 1,281 miliardy zhlédnutí


     

    Katy Perry – Dark Horse (Official) ft. Juicy

     

    7. místo – 1,260 miliardy zhlédnutí


     

    Enrique Iglesias – Bailando (Español) ft. Descemer Bueno, Gente De Zona


    8. místo – 1,257 miliardy zhlédnutí


     

    Katy Perry – Roar (Official)


    9. místo – 1,230 miliardy zhlédnutí


     

    Meghan Trainor – All About That Bass


    10. místo – 1,223 miliardy zhlédnutí


  • 7.Adele – Hello

    1,022 miliardy zhlédnutí

     

    Hello, ústřední píseň třetího studiového alba zpěvačky Adele, vyšla na konci října loňského roku. Písnička se stala okamžitě mezinárodním hitem. Na YouTube přesáhla metu miliardy zhlédnutí za 88 dní, což se předtím žádnému videoklipu nepodařilo.

     

     

  • 8.Maroon 5 – Sugar

    1,006 miliardy zhlédnutí

     

    Klip „Sugar“ z roku 2014 zaznamenal velký mezinárodní úspěch. V americké hitparádě zůstal song 21 týdnů a jen v USA se prodalo přes tři miliony kopií této skladby.


Zobrazit celou diskusi