Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Recenze: Kniha Domácí nápoje poradí, jak uvařit sirup i pivo či šampus

Recenze: Kniha Domácí nápoje poradí, jak uvařit sirup i pivo či šampus
Recenze: Kniha Domácí nápoje poradí, jak uvařit sirup i pivo či šampus  (Autor: nakladatelství Euromedia)
Autor: Dagmar Čechová - 
3. ledna 2016
14:42

Naše babičky by se asi divily, jak moc je teď moderní si doma vyrábět všemožné potraviny a pochutiny, které můžeme pohodlně koupit v obchodech. Jenže domácí je prostě lepší! A to platí v případě nápojů - i těch alkoholických.

Kdo si nedělá v sezóně zásoby sirupů na zimu, jako by nebyl. Bezinková šťáva, zázvorová limonáda nebo třeba jitrocelový sirup - to je jen zlomek z klasiky, které dnes mnoho žen každý rok připravuje pro sebe a své blízké. Levné, dostupné a zdravé.

Pokud si ovšem myslíte, že vám těch pár receptů na základní nápoje nestačí, je správnou volbou kniha Domácí nápoje s alkoholem i bez něj. Obsahuje desítky receptů na sezónní sirupy, ale i šampaňské, piva, vína nebo likéry a čaje.

Autorka knihy Lyndy Wildsmithová vybírá z nepřeberných nápojů ty, které si člověk hravě připraví, přesto může ovšem mít jistotu, že vám sousedka neřekne, že už něco podobného dělala vloni. Najdete zde například italský limetový sirup, proseco z květů fenyklu nebo rebarborové víno či kopřivové pivo.

#domaci #sipkovysirup #sipek #dyne

Fotka zveřejněná uživatelem Petra Římanová (@petarimanka),Říj 21, 2015 v 2:42 PDT

Recepty jsou většinou jednoduché a vždy velmi dobře popsané. Ingredience seženete z 90% bez problému i v supermaketu, některé najdete i v přírodě za městem. Vše je doplněno krásnými fotografiemi a občas i krátkým vyprávěním o metodách přípravy nebo historii daného nápoje.

Tato kniha je skvělou příručkou receptů pro neobvyklé nápoje - pokud tedy plánujete s domácí přípravou začít a nebo už máte nějaké zkušenosti, jde o nejlepší volbu.


Lyndy Wildsmithová

Domácí nápoje

nakladatelství Euromedia, 2015

200 stran

Hodnocení: 90%

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi