Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Klášterci v sobotu začne přehlídka amatérského divadla

Klášterecké divadlo Klas
Klášterecké divadlo Klas  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK - 
29. října 2015
14:57

V Klášterci nad Ohří v sobotu začne přehlídka vrcholného amatérského divadla Klášterecké divadelní žně. Výběrovou přehlídku pořádá místní sdružení KLAS pro podporu amatérského divadla a divákům se představí hry z žánru komedie, sci-fi nebo divadelní interpretace poezie. ČTK o tom informovala Adéla Chlupová z odboru komunikace a cestovního ruchu kláštereckého městského úřadu.

"Týdenní přehlídka nabízí nejlepší či nejinspirativnější představení, která se tento rok urodila na amatérských scénách. Ten, kdo amatérské divadlo více sleduje, může potvrdit, že mezi profesionály a amatéry již často není v kvalitě inscenace žádný rozdíl. Divadelní představení pro přehlídku se vybírají na Národní přehlídce činoherního a hudebního divadla ve Volyni a v Hronově na celorepublikovém festivalu amatérského divadla s mezinárodní účastí," uvedla Chlupová. Letos KLAS ve spolupráci s kláštereckým zámkem pořádá už 13. ročník divadelních žní, jejich podtitul tentokrát bude (Ne)šťastné.

"Nebude chybět soutěžní doprovodný program, možnost popovídat si se soubory o zhlédnutém představení a divácké hlasování o nejlepší inscenaci," doplnila Chlupová. V sobotu festival zahájí domácí divadelní soubor Klas se sci-fi představením Solaris v dramatizaci Václava Poldy. Až do následující soboty se pak představí soubory z Prahy, Prostějova, Jaroměře, Chrudimi nebo Kadaně s představeními různých žánrů. Vstupné na jednotlivá představení je 50 korun, permanentka na celou přehlídku stojí 250 korun.

První Klášterecké divadelní žně se konaly v roce 2003 jako přehlídka domácích amatérských souborů. Postupně začali klášterečtí zvát i soubory z dalších měst a přehlídka se stala výběrovou. V předchozích letech měly Žně podtitul například Pivní, Fantastické, Skandální nebo Oscarové.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi