Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Václav Neckář (71) stále překvapuje. V novém videoklipu Zpívám z něj doslova prýští energie

Václav Neckář v novém klipu Zpívám
Václav Neckář v novém klipu Zpívám  (Autor: Václav Neckář a FiHa)
Autor: Petr Holan - 
19. října 2015
10:41

Václav Neckář a skupina FiHa se spojili, aby připravili pro nastávající sychravé dny píseň Zpívám, která pohladí a velmi pravděpodobně se stane častým hostem tuzemských rádií. K songu byl vytvořen přinejmenším stejně optimistický videoklip, který byl natočen ve Zlíně.

Nutno zmínit, že nejde o první spolupráci mezi mladou partou z Ostravy a pěveckou a hereckou legendou. „S Václavem jsme se setkali poprvé před třemi lety, kdy přijal pozvání na náš koncert do Ostravy. Koncert zaměřený na jeho písně ho natolik dostal, že od té doby koncertujeme často společně,“ vysvětluje frontman FiHy Filip Rácz. Ten také napsal pro Neckářovo loňské album Mezi svými píseň Tak ruku mi dej.

Příběh písně Zpívám se začal psát již před šesti lety. Tehdy ji kapela napsala s anglickým textem pod názvem Two People. Václava Neckáře zaujala na společných koncertech natolik, že se rozhodli ji osvěžit českým textem a nazpívat společně. „Pro naši kapelu píšu texty v angličtině, nebyl pro mě ale takový problém napsat Zpívám v češtině, protože i u písně Tak ruku mi dej mě Vašek dotlačil k našemu jazyku. Zamyslel jsem se víc nad tím, kolik let mezi námi je a jak si přitom skvěle rozumíme, a text se už psal sám,“ odkrývá Filip.

Hlavní motiv písničky je jasný, bourání hranic mezi zralým věkem a mládím, kdy „Stáří a mládí už nemá mezi sebou zeď,“ jak se v ní zpívá. Ve videoklipu ukazuje Václava Neckáře jako veselého a bezstarostného kapitána lodě, který vyráží společně s FiHou za novým dobrodružstvím. Samotné natáčení bylo opravdu stejně tak pohodové jako celý videoklip i píseň. „Při každém natáčení obvykle nastane nějaká vyhrocená situace, ale během Zpívám šlo všechno jako po másle. Nejveselejší bylo natáčet jízdu na jachtě v centru Zlína. Kolemjdoucí byli pobláznění už jen z toho pohledu na jachtu, a když na ní uviděli Václava a nás, tak to už ani nevěřili,“ vzpomíná se smíchem Filip.

Video  Václav Neckář, FiHa a Zpívám  - Václav Neckář a FiHa
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi