Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rammstein míří na vinyl! Kapela slaví 21. výročí boxem plným desek

Rammstein během vystoupení v Praze
Rammstein během vystoupení v Praze  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: Petr Holan - 
16. října 2015
15:35

Rammstein se za dobu své více než dvacetileté existence stali nejúspěšnější německou kapelou všech dob! Po světě prodali miliony alb, jejich koncerty bývají měsíce dopředu vyprodané. Šestičlenné seskupení právě slaví 21 let od svého založení, což s fanoušky oslaví vydáním speciálního boxu.

Ten vyjde začátkem prosince pod symbolickým názvem XXI – The Vinyl Box Set a bude čítat celkem čtrnáct vinylů. Limitovaný a očíslovaný box bude poprvé obsahovat všech šest řadových alb kapely Rammstein na těžkých vinylech a další dvojvinyl plný raritního materiálu. Všechny řadové desky budou navíc remasterovány, a to od dlouhodobého producenta kapely Jacoba Hellnera a Svanta Forsbäcka, který pro kapelu provádí inženýrské práce během masteringu.

Každý z vinylů doposud vydaných studiových desek bude mít sice svůj původní obal, uvnitř má být také bohatý booklet. Šestice dvojvinylů bude podle promotéra výjimečná i tím, že jednotlivé černé desky nebude možné zakoupit samostatně. To ale není celý obsah boxu – doplní jej ještě dvojice vinylů s jednoznačným názvem Raritäten.

Jak už název naznačuje, tento dvojvinyl přinese raritní nahrávky a v jednom případě doposud nikdy nevydanou skladbu. Výběr těchto rarit provedla sama kapela, která prohrabala archiv a vybrala patnáct písní ze speciálních fanouškových verzí kdysi vydaných singlů a limitovaných verzí jejich řadových desek.

XXI - The Vinyl Box Set od Rammstein XXI - The Vinyl Box Set od Rammstein | archiv

Na dvanáctipalcovém vinylu si tak fandové poprvé budou moci užít například osmnáct let staré skladby Kokain a Wilder Wein, song Vergiss uns nicht, který se objevil na singlu Mein Land nebo píseň Gib mir Deine Augen. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude doposud nikdy nevydaná skladba Los, kterou kapela původně natočila pro album Reise, Reise…

Rammstein tímto boxem konečně plní přání svých fandů a v jednom uceleném boxu nabízí to, po čem již léta toužili – vychutnat si všechna řadová alba na stále populárnějších vinylech. Doplnění boxu o raritní nahrávky je tak jen velmi štědrý bonus, kterým kapela posluchačům děkuje za více než dvacetiletou věrnost a podporu…

Rammstein vydávají limitovaný box s názvem „XXI – The Vinyl Box Set“. Vychutnejte si na vinylech všechna řadová alba této německé legendy, která doplní i šestnáct raritních nahrávek. Komplet vyjde pod hlavičkou Universal Music už 4. prosince.

Zbývá doplnit, že doporučená prodejní cena činí 9159 Kč.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi