Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Poprvé jako porotkyně: Meryl Streep vybere nejlepší filmy v Berlíně

Autor: ČTK - 
14. října 2015
14:42

Americká herečka Meryl Streepová bude příští rok v únoru předsedkyní poroty mezinárodního filmového festivalu Berlinale. ČTK to dnes sdělili pořadatelé Berlinale. Podle nich bude trojnásobná držitelka Oscara poprvé ve své kariéře zasedat v porotě některého filmového festivalu.

Streepová navštívila Berlinale už v minulosti. V roce 2003 na festivalu v německé metropoli získala spolu s Julianne Moorovou a Nicole Kidmanovou Stříbrného medvěda pro nejlepší herečku za roli ve filmu Hodiny. V roce 2012 získala Zlatého medvěda za celoživotní dílo.

"Meryl Streepová je jedna z nejkreativnějších filmových hereček," řekl o šestašedesátileté herečce ředitel Berlinale Dieter Kosslick. "Těší mě, že se nyní vrátí do Berlína, aby se svými hereckými zkušenostmi převzala vedení mezinárodní poroty," dodal.

Video Exkluzivní rozhovor s Meryl Streep - MagicBox
Video se připravuje ...

Berlinale, které v příštím roce zažije svůj 66. ročník, se bude konat od 11. do 21. února. Jeho vrcholem bude sobota 20. února, kdy porota vedená Streepovou vyhlásí nové držitele Zlatého a Stříbrných medvědů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi