Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Boje na Ukrajině: Města v Donbasu znovu pod palbou

Autor: ČTK - 
7. června 2015
10:53

Boje na východě Ukrajiny neustávají, podle Kyjeva v neděli povstalci znovu ostřelovali armádní pozice z těžkých zbraní, které měly být podle únorových mírových dohod z fronty staženy. Separatisté naopak ohlásili dělostřelecký útok na Doněck, kde byl zraněn jeden civilista.

Mluvčí ukrajinské protipovstalecké operace oznámil, že vzbouřenci pálili z velkorážných děl na obec Starohnativka v Doněcké oblasti a na nedaleké město Hranitne. Nepřátelská palba ze zakázaných zbraní byla údajně zaznamenána i v sousední Luhanské oblasti.

Podle povstalecké agentury DAN se dnešní dělostřelecké útoky ukrajinských ozbrojených sil soustředily na Doněck, který je největší baštou povstalců. Jeden z dělostřeleckých nábojů prý dopadl na tržiště na doněckém předměstí, kde zranil nejméně jednoho člověka.

Ve vsi Jasne v Doněcké oblasti bylo podle DAN palbou zničeno nebo poškozeno deset obytných domů, jen náhodou nebyl nikdo zraněn.

tesarl ( 7. června 2015 15:14 )

Ty hnído, když už píšeš takovej humus, tak si vlez do svýho nicku a neprodávešj ty svý blitky pod mým nickem, klone zas.ranej. Havel nás prodal a díky jemu jsme tam kde jsme, v NATO, v EU a hlavně v perdeli. Zbabělče, jsi pěkná srajda .

tesarl. ( 7. června 2015 13:36 )

Kolego krakonos500, tvá krásná slova!! Václava Havla si váží lidé v celé Evropě a v celém světě. Také u nás inteligentní a slušní lidé milují Václava Havla, jednu z největších osobností současných dějin českého národa. Jen primitivní hlupáci a sprosťáci z maločeské kotliny plijí jed proti Václavu Havlovi. A zločiny, rozkrádačky, rozprodávání, tunelování a korupci české země, kterou způsobil Václav Pružinskyj-Klaus a Milouš Putinovič Zeman (opoziční smlouva), prezident hlupáků a hospodských povalečů, vkládají na hlavu nevinného člověka Václava Havla, který často poukazoval na duchovní rozměr života, na potřebu svědomí a mravnosti. I já děkuji Havlovi!

kajina ( 7. června 2015 12:23 )

Nevím, na co čeká celý svět, ale diskutující na Blesku čekají, až se ti ten tvůj mozek úplně horkem uvaří a dáš pokoj, troubo.

tgbg ( 7. června 2015 11:46 )

Podlí, zákeřní a lstivý ruští fašisti zase Ukrajinu humanitárně bombardují. Ostatně víme sami, jak probíhalo bratrské osvobozování Československa v r. 1968. Rusáci u nás povraždili tisíce lidí a za pomoci kolaborantských komunistických hyen rozvrátili a zlikvidovali celý stát. Odtáhli, komouši měli odtáhnout s nimi.

gogo ( 7. června 2015 11:43 )

Co v šedesátých letech neprozřetelně Chruščov formálně "daroval" Ukrajině, která byla tehdy součástí SSSR, to za stávající okolností musel Putin (Ukrajina se horečnatě hrnula do NATO, aby ještě více se porušila vojenská rovnováha ve světě) si vít zpět. Z důvodů strategických i etnických. Byvše přitlačen USA, NATEM a fašizující se Ukrajinou ke zdi. A to se nyní stále dokola omílá a vydává se za agresi a za ohrožení světového míru !! A co USA a Irák, Lybie, Afghanistán, Sýrie, Jugoslávie atd. ? Kde všude Američané v posledních letech řádili jako zběsilí !? Je docela možné, že dnes pár pomatených amerických generálů (vždy se musejí najít pomatení jedinci, aby umírali miliony lidí. V tomto případě by ale již zemřela celá planeta) a jejich zednářská lože, dospěli k tragickému přesvědčení, že nastal ten správný okamžik stát se pány světa. Ubohá záminka je na světě a tak chutě do toho ! Že to, co se nepodařilo Hitlerovi, by se mohlo podařit konečně jim ! Oni osobně by možná na pár měsíců jaderný konflikt v bunkrech přežili. Ale na zcela nenávratně zničené planetě, kde by nebylo vítězů, jen poražených..........

Zobrazit celou diskusi