Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V ukrajinském Donbasu se dál střílí, nasazeny jsou prý i těžké zbraně

Autor: ČTK - 
18. dubna 2015
10:53

Navzdory diplomatickému úsilí evropských ministrů a tvrzení Kyjeva a povstalců o respektování klidu zbraní boje v Donbasu neutichají. Podle dnešní informace separatistů se za posledních 24 hodin intenzita bojů zdvojnásobila, nasazeny byly prý i těžké zbraně.

Vzbouřenecká agentura DAN s odvoláním na doněcké "ministerstvo obrany" oznámila, že povstalci zaznamenali přes noc 78 útoků ukrajinské armády. V osmi případech prý vládní vojsko ostřelovalo pozice separatistů z tanků, pětkrát zaútočila armáda s použitím raketometů. O obětech se zprávy DAN nezmiňují.

Z nasazení těžkých zbraní, které měly být podle únorových mírových dohod odsunuty, dnes obvinil povstalce i Kyjev. Podle mluvčího armády Serhije Danylenka vzbouřenci v noci z pátku na dnešek "zesílili ostřelování z minometů ráže 120 milimetrů a z děl ráže vyšší než 100 milimetrů". Boje se prý soustředily hlavně do okolí Doněcku a Horlivky.

Podle mírových dohod z Minsku měly obě bojující strany vyvézt z frontové linie veškeré palebné prostředky ráže vyšší než 100 milimetrů. Minulý týden bylo zároveň dosaženo dohody o tom, že z fronty budou staženy všechny tanky a zbraně nižšího kalibru. Z porušování těchto dohod se vzájemně obviňují obě strany.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marais ( 20. dubna 2015 11:12 )

burane, k čemu by byl Rusům Dombas? Aby ho opravili a financovali? jsi mimo!

turan ( 18. dubna 2015 15:29 )

Ruskí fašisti sa nevzdajú nároku na časť UA!Tak ako ukradli Krym,tak sa snažia ukradnúť východ UA!Banda zlodejská,mongoloidní Slovania sa zasa predvádzajú!!!

santikxauz ( 18. dubna 2015 15:21 )

Fašisti z Kyjeva nepřestanou,USA nemá zájem na ukončení konfliktu,navíc tam dorazili teroristi z USA,kteří je naučí demokraticky zabijet.

kajina ( 18. dubna 2015 13:52 )

 JEŠTĚ, ŽE UKRAJINA NEMÁ ATOMOVE ZBRANE, JINAK - JAK TO PLANOVALA TYMOŠENKOVA - UŽ BY JE NA DONBASU A V LUHANSKU POUŽILA ... KYJEVSKA VLADA JE BANDA NEMILOSRDNYCH VRAHU.

kajenka52 ( 18. dubna 2015 13:29 )

strašné, strašné. Fašisti platení krvavými dolármi

Zobrazit celou diskusi